Home>Nyhet>300.000 kr i tilskudd til brygge
Nyhet Nyhet forts.

300.000 kr i tilskudd til brygge

Kommunestyret i Sirdal endret torsdag forslaget til vedtak for ny brygge til Tonstad Båtforening. Opprinnelig var det foreslått 400.000 kroner i lån til det nye bryggeanlegget.

Rolv Guddal (ap) foreslo 300.000 kroner i tilskudd til prosjektet, og 250.000 kroner i lån. Kommunestyret vedtok enstemmig denne løsningen.

Brygga er skadet og må fornyes. De har fått et tilbud på nytt anlegg for 1,15 millioner kroner.

  • Problemet er at bryggen ikke er leddet og ved høye bølger blir belastningen for stor og den vil da få et stort press og vil da kunne brekke. Dette skjedde for en del år tilbake og den brakk da av i tre deler. Da ble det også skade på flere båter. Bryggen er heller ikke vedlikeholdsfri. Den trenger regelmessig oljebehandling for å bevare treverket. Overgangen mellom betongbryggen og trebryggen er «livsfarlig». Platen som overgangen glir på blir glatt når den blir våt og er derfor svært farlig både for voksne og barn, skriver Tonstad båtforening i søknaden om støtte til ny brygge.

Båtforeningen har fått tilbud fra Tria As på Askøy om 72 meter brygge med montering av foreningens utriggere. I tillegg blir det en utvidelse med 10 nye utriggere, frakt, pluss koblinger og forankring av bryggen. Tilbudet er på 1,15 millioner inkludert moms.