Home>Front>Åpningsfest for «ny» skole
Et bilde som inneholder person, vegg, innendørs, sport Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet Nyhet forts.

Åpningsfest for «ny» skole

Tirsdag var det åpningsfest for «ny» skole på Sinnes. Rektor Åse Berit Fidjeland slo an tonen med høy champagneføring. Alle gjester fikk champagne (uten alkohol) ved ankomsten.

Fidjeland dro oss gjennom den lange planleggings- og byggefasen, som startet i 2016. Og underveis var det en del styr. Hun viste etappevis til hvordan utviklingen hadde vært alle disse årene. Innimellom historikken var det underholdning fra elevene med sang og dans.

Et bilde som inneholder person, vegg, innendørs, kvinne

Automatisk generert beskrivelse

Elevrådsleder, Ingvild Nygård Fidjeland hilste fra elevene.

Elevrådsleder, Ingvild Nygård Fidjeland hilste fra elevene og vi gjengir her deler av talen:

Denne dagen har me gleda oss lenge til. Tre år har gått sidan det blei bestemt at skulen skulle byggast om. Sidan då har det vore mykje diskusjonar fram og tilbake om korleis dette skulle gjerast, men i dag kan me feira resultatet. Nå har me fått ein flott ny skule, og me gleder oss til å ta i bruk resten av skulen og.

For oss elevar betyr dette mykje. Me er alle takknemlige for den oppussingen som me har fått. Og me gleder oss til å ta i bruk det nye bygget. Bare det å få nye gardin er jo ein opptur, og selvfølgelig at alle elevane er no tilbake på Sinnes.

Annonse

Me er stolte av skulen vår, og me er glade i skulen vår. For oss er dette ein kjekk plass, med kjekke elevar. Det er godt å gå på denne skulen, det er fint å vera her, og me håpar at me får vist dette fram til dykk i dag.

Gjennom å bygge om denne skulen har Sirdal kommune gjort ein viktig prioritering no for framtida. Nemleg å satsa på dei unge. Å gje oss elevar eit trygt og godt læringsmiljø. Å gje oss ein trygg og god skule. Tusen takk til alle dykk som har kjempa fram denne ombygginga. Takk til elevar, lærarar, rektor, politikarar, foreldre og alle andre som har engasjert seg og kjempa for at Sinnes skule fekk til denne ombygginga. Takk for at de har stått på, og takk til Bilstad Bygg som har gjort ein god jobb.

Underholdningen bestod av 5. – 9. klassetrinn som hadde oppvisning med kopper og klapping. Videre var det allsang av alle med «Langt å gå». Et symbol på den lange veien med planlegging og bygging. 1.- 4. klassetrinn hadde oppvisning i folkedans. Så var det sang fra 5. – 7. klassetrinn, før det ble avsluttet med alle som sang «nasjonalsangen» for skolen: «Det er her me vil bu».

Anders Tjørhom, leder av FAU, hilste fra foreldrene og ga en kinokveld neste tirsdag som gave. Sammen med servering.

Et bilde som inneholder person, innendørs, vegg

Automatisk generert beskrivelse

Solbjørg Tjørhom foretok snorklippingen.

Solbjørg Tjørhom foretok selve åpningen av skolen med snorklipping. Snoren var det yngste elev ved skolen, Fennor Becker, og eldste elev, Ingeborg Nor-Varhaug, som holdt i hver sin ende.

Tjørhom sa i sin hilsen at skolebygget er det viktigste bygg i lokalmiljøet. Hun var også glad for at snøstoppere var kommet på plass og virket etter hensikten.

Hun måtte også berømme det gode samholdet på skolen, mellom de yngste og eldste elevene. – Det er det ikke mange skoler som får til. Helt imponerende, sa Solbjørg Tjørhom, før hun klippet snoren.

Et bilde som inneholder person, innendørs, tak, gruppe

Automatisk generert beskrivelse

Imponerende fingermat fra selskapet Mynka på Kvæven.

Etterpå var det omvisning på skolen, delt inn i forskjellige grupper. Kafemedarbeiderne på kafeselskapet Mynka på Kvæven, serverte fingermat av ypperste klasse. Oster, torsk, frukt, sjokoladekake og brownie, for å nevne noen av de mange rettene som ble servert i kantinen.

Senere på våren kommer det en mer offisiell åpning av bygget, med politikere og administrasjonen fra Sirdal kommune.

Et bilde som inneholder person, innendørs, gruppe, voksen

Automatisk generert beskrivelse

Kopper og klapping til dette innslaget.

Et bilde som inneholder snø, utendørs

Automatisk generert beskrivelse

Nybygget til høyre på dette bilde. Snøen ligger stabilt med snøstoppere på takene.

Et bilde som inneholder dekorert, malt, grafitti, fargerik

Automatisk generert beskrivelse

Et tre var dekorert med avtrykk av alle hender til dagens elever på skolen.