Home>Alpint>Drømmehelg
Et bilde som inneholder himmel, utendørs, snø, transport Automatisk generert beskrivelse
Alpint Front Nyhet Nyhet forts.

Drømmehelg

For ei drømmehelg. Finere enn dette går det ikke an å bli. Fullmånen forsvinner i vest og like etterpå kommer sola opp fra øst. Knall blå himmel. Og det beste på lenge. Vindstille på lørdag. Litt trekk fra øst på søndag.

Hva mer kan du drømme om ? Kalde netter med mellom fem og åtte minusgrader. Og på dagtid varmer sola med opptil 15 grader i solveggen.

Ikke den helgen med størst utfart, men de som hadde tatt turen på hytta denne helgen, fikk full valuta.

I alpinbakkene var det yrende liv. Vi besøkte fjelltrekket på Fidjeland og der hoppet åtte-åringen Aksel Larsen Hognestad. Imponerende hopp av ungdommen. Det var mange som bare koste seg nedover de flotte, preparerte løypene.

Natalia Haraldsen, Kristiansand ( fra venstre) nyter sola sammen med Alicja Wycisk, Stavanger og Siri Vølstad Jensen fra Ålgård. De var på seminar med Multiconsult på Sirdal Høyfjellshotel.

Et bilde som inneholder utendørs, tre, snø, mann

Automatisk generert beskrivelse

Søndag morgen var en syklist rundt i løypene og trimmet på skaren.

Annonse

Mange tok også skitrekket til topps for å gå til Hilleknuten. Det var dagene for å gå på toppturer til Grubbå. Bruke randonee-skiene og søke terreng og bakker der tråkkemaskinen ikke har kjørt. Terrenget fra Storekvæv og opp på baksiden av Hilleknuten er svært populært til det formålet. Mange ble også fristet med langturer for de spreke til Kvinen, Sinneskulå eller andre mål.

Et bilde som inneholder utendørs, snø, gå på ski, person

Automatisk generert beskrivelse

Fjelltrekket på Fidjeland lokket mange alpinister under flotte forhold.

Godt føre og gode spor fristet. Men det fristet også utenfor de ordinære løypene når skaren hadde myknet av sola. Bedre forhold kan du nesten ikke drømme om. Snø er det nok av, fra 84 centimeter og oppover. Alt etter hvor du går.

Snøen viser også spor etter dyr. Haren hopper rundt i det fine været. Koselig er det også å høre rypene med sin velkjente «sang».

I dette flotte været er det bare å tenke seg tilbake til forrige lørdag. Sesilåmi avlyst etter et forrykende uvær med vind og snøfokk. Hvorfor kunne det ikke vært disse forholdene ? Da hadde det blitt en eventyrlig tur over høgfjellet. Det hadde både arrangøren og deltakerne fortjent.

Et bilde som inneholder natthimmel

Automatisk generert beskrivelse

Snøen smelter fra takene i solsteiken.

Et bilde som inneholder utendørs, snø, person, gå på ski

Automatisk generert beskrivelse

Full fart nedover fjelltrekket på Fidjeland.