Home>Energi>Flatstøldalen brøytes opp
Et bilde som inneholder utendørs, himmel, snø, natur Automatisk generert beskrivelse
Energi Nyhet

Flatstøldalen brøytes opp

Det har oppstått en feil på hovedtransformator 1 på Duge, opplyser Jarle Larsen, vedlikeholdsleder i Sira-Kvina Kraftselskap, til Sirdalmedia. Det betyr at den cirka 14 kilometer lange veien fra Ådneram til Duge og Svartevassmagasinet må brøytes opp umiddelbart.

Arbeidet startet torsdag morgen og det er ventet at brøytingen vil ta noen dager. For turister betyr det at den populære Flatstøldalen blir løypa endret noe, siden veien blir brøytet opp. Ånen Ådneram regner imidlertid med å kjøre på vestsiden av veien og lage skispor der.

Larsen beklager det inntrufne, men ber om forståelse for tiltaket og arbeidet som må utføres. Sira-Kvina må inn med en lastebil og ha med seg seks tonn hjelpeutstyr for å kunne utføre arbeidene som må gjøres for å utbedre transformatoren.

  • Dette var en hendelse som kom brått på og de hadde ingen planer om å brøyte opp veien på denne tiden av året, sier Larsen.

Ådne Ådneram har oppdraget med brøytingen av veien.

Foto: Brøytingen startet torsdag morgen innover Flatstøldalen.

Et bilde som inneholder kart

Automatisk generert beskrivelse

Anleggsveien fra bommen i Ådneram inn til Duge og Svartevassmagasinet må brøytes opp for å reparere en transformator. (Norgeskart).

Annonse