Home>Front>Mye vind under Sesilåmi
Et bilde som inneholder person, utendørs, snø, utstyr Automatisk generert beskrivelse
Front Sesilåmi Sport

Mye vind under Sesilåmi

Lørdag vil vinden fortsette, men heldigvis blir det medvind for deltakerne i årets Sesilåmi, sier Julie Solsvik Vågane, vakthavende ved Meteorologisk Institutt i Bergen, til Sirdalmedia.

  • Husk at en vindstyrke på 17 meter pr sekund representerer omkring ni minusgrader. Så kle deg riktig i den kalde vinden, sier Geir Kolbjørnsen, teknisk delegert fra Norges Skiforbund.
  • Det er derfor viktig å lese kravene for deltakerne angående bekledningsutstyr. Det er krav om vindtette klær i sekken, sier Kolbjørnsen.

Ifølge værmeldingene kan det komme vindstyrke opp i sterk kuling med 17-20 meter pr sekund. Heldigvis er det vind fra øst. Den 53 kilometer lange løypa går fra øst mot vest.

Temperaturen vil være omkring null grader, ifølge Yr. På ettermiddagen kan det komme spredte snøbyger, sier vakthavende.

Foto: Geir Kolbjørnsen (til venstre) og Trond Helge Sinnes sjekker spor og målområdet ved Sinnes skule.

Et bilde som inneholder himmel, utendørs, snø, oransje

Automatisk generert beskrivelse

Nå kjøres det tre spor i hele traséen.

Nå ligger det an til at 622 deltakere vil starte fra Brokke lørdag morgen. Rennleder, Trond Helge Sinnes, er glad for at deltakerne får medvind over fjellet. Verken Sinnes eller Kolbjørnsen er bekymret for været.

Annonse

Eneste utfordring for deltakerne er litt snøfokk som vil komme opp i sporene. Da blir det noe tregere for de som staker.

Et bilde som inneholder person, utendørs, snø

Automatisk generert beskrivelse

Trond Helge Sinnes og Åge Haugen tar en siste prat før Haugen kjører innover fjellet med tråkkemaskinen.

Åge Haugen har den siste uken kjørt flere turer over fjellet med tråkkemaskinen. Det er klargjort tre spor i traséen etter reglementet. Snøen og løypa har satt seg bra. Det er gode forhold, bortsett fra vinden.

Tråkkemaskinen kjører innover i dag og overnatter på Øyuvsbu. Der møter de kolleger fra Setesdal, så kjører de hver sin retning i morgen tidlig.

De omkring 100 representantene som skal betjene fire matstasjoner og fem førstehjelpstasjoner, kommer seg også i posisjon i dag. De overnatter enten i hytter eller i telt.

Kolbjørnsen tror de fleste deltakerne vil stake de 53 kilometerne over fjellet. Men han forventer også at det blir flere som benytter felleski, særlig de nyeste typene med bevegelige bindinger. Da tilpasser du bindinger for motbakke og nedoverbakke.

Et bilde som inneholder himmel, snø, utendørs

Automatisk generert beskrivelse

Fredag var det mye rigging i målområdet, med blant annet seierspallen.