Home>Front>Rekorder i alpinanleggene
Et bilde som inneholder tre, snø, utendørs, transport Automatisk generert beskrivelse
Front Sport

Rekorder i alpinanleggene

Denne vinterferieuken har det blitt rekorder i alpinanleggene med svært mange besøkende. I det flotte været har det vært påskestemning de fleste steder i Øvre Sirdal.

  • Fantastisk uke. På disse ni feriedagene kan vi notere 17.500 besøkende. Ny rekord, sier en meget godt fornøyd, Øystein Tjørhom, daglig leder i Sirdal Skisenter til Sirdalmedia.
  • Den gamle vinterferierekorden var fra to år siden, men da med 4.500 færre besøkende.

Alle tre alpinanleggene, Tjørhomfjellet, Ålsheia, Fidjeland og Ådneram, melder om helt utrolig flotte forhold denne uken.

  • Vi har vært utsolgt fire dager denne uken. Vi synes det er rett å fortsette med antallbegrens-ninger, for at de besøkende skal få minst mulig kø under oppholdet.

Sesongen denne vinteren har startet dårlig med regn og vind som har ødelagt mye, men nå håper Tjørhom å ta det tapte igjen.

I de to siste sesongene har det vært 9 millioner kroner i omsetningssvikt i 2020 og 3 millioner i fjorårets sesong. Alt skyldes koronarestriksjoner. Tjørhom sier tapet dreier seg om 3-4 millioner kroner i resultatsvikt, men det er blitt jevnet ut med gode støtteordninger.

  • Får vi like flotte forhold i påskeuken, vil dette bli et rekordår i alpinbakken, sier Tjørhom.

Et bilde som inneholder person, snø, utendørs

Automatisk generert beskrivelse

Torbjørn Tjensvold er fornøyd med sesongen og besøket så langt.

Fidjeland Skitrekk melder også om en knallbra uke med mange besøkende. Torbjørn Tjensvold, eier og daglig leder, sier det har vært fullt hver dag med 1.000 besøkende pluss.

Annonse

I forrige sesong hadde Tjensvold et kjemperekordår med 2 millioner kroner i resultat etter skatt. I de 40 årene han har drevet anlegget, har han aldri vært i nærheten av et slikt resultat. Også denne sesongen ser like lovende ut.

Ånen Ådneram i Ådneram Skitrekk, er også fornøyd med denne uken. Besøket har ligget på omkring 500 – 600 gjester daglig og det er bra. Selv med et så stort antall, blir det lite kø i trekket.

Ådneram sier snøgrunnlaget er lovende med hensyn til påsken, så skjer det ikke noe unormalt, vil det være ypperlige forhold også i påsken.