Home>Front>Staker Sesilåmi med «kjelke»
Et bilde som inneholder utendørs, person, gress, sykkel Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet Sesilåmi Sport

Staker Sesilåmi med «kjelke»

Emil Vatne (22) fra Nærbø, nå Oslo, skal lørdag stake seg over fjellet i Sesilåmi-rennet fra Brokke til Sinnes, med «langrennsskikjelke». 53 kilometer er styrkeprøven. Til sammen er det påmeldt 564 deltakere.

Sannsynligvis vil det stille omkring 600 deltakere lørdag morgen når starten går. Med de gode skiforholdene og værutsiktene som er denne uken, er det alltid noen etteranmeldte.

  • Jeg vil gjerne prøve noe nytt og tar denne styrkeprøven som en utfordring. Jeg satser på å komme trygt over fjellet til mål, sier Emil Vatne som ikke har større ambisjoner. Han er født med ryggmargsbrokk og er lam fra livet og ned.

Langrennskikjelke har han svært liten erfaring med. Han har heller ikke noen planer om å satse på noen skikarriere.

  • Jeg er ikke redd for oppoverbakkene. Mer utfordrende blir det med utforbakkene. Der føler jeg meg ikke helt stødig. Får jeg gode spor, tror jeg det skal gå fint.

Emils store hobby er ishockey. Han deltar på det norske paraishockeylandslaget. Nå studerer han administrasjon og ledelse ved Oslo Met. I sommer kom han hjem til Nærbø for «egen maskin» med rullestolen. Han kjørte 443 kilometer fra Oslo til Nærbø. Litt av en bragd, men blant venner kalles han for en råtass. Ingen ting som stopper han.

Foto: Emil Vatne fra Nærbø satser med langrennskikjelke under årets Sesilåmi.

Et bilde som inneholder utendørs, is hockey, bane, person

Automatisk generert beskrivelse

Emil er på det norske paraishockeylandslaget.

Annonse

Emil er til vanlig rullestolbruker. Under årets Sesilåmi vil det også være en deltaker, Eline Øidvin, som er nesten blind. Med ti prosent syn på ett øye og null syn på det andre, skal hun delta sammen med to ledsagere.

Om Svein Tore Sinnes sin løyperekord på 2.13 blir slått på lørdag, blir spennende. Hvis det holder seg med stille og pent vær, er det muligheter for det. Broren Stein Ivar Sinnes er leder for matstasjonen på Øyarvatnet, med havresuppe. Ellers blir det servert sportsdrikke og bananer underveis.

Rennleder er faren til Sinnes-guttene, Trond Helge Sinnes. De første deltakerne er ventet til Sinnes skule fra cirka klokka 11.15.