Home>Nyhet>Stor trafikk i vinterferien
Et bilde som inneholder snø, utendørs, himmel, natur Automatisk generert beskrivelse
Nyhet Samferdsel

Stor trafikk i vinterferien

I vinterferiens ti dager var det svært stor trafikk på fylkesvei 45 og mange passeringer av bommen på Øvstabø. Fra 25. februar til og med søndag 6. mars passerte 27.923 biler telleapparatet. Gjennomsnittlig 2.792 biler daglig.

Det flotte vinterværet var nok en viktig årsak til den store trafikken. Det startet med stengt Hunnedalsvei fredag 25. februar, men veien ble åpnet på ettermiddagen. Størst trafikk var det søndag 6. mars med hele 4.691 biler.

Februartallene endte med 40.932 passeringer. Ingen rekord. I fjor var det 43.759 passeringer. Vi har hatt tre år med høyere februartall. Det startet dårlig i februar og første helgen, 4. – 6. februar, var det bare 3.732 passeringer ved bommen.

Da snømengdene økte, kom det også mer trafikk. De to neste helgene i februar var det henholdsvis 7.970 og 8.932 passeringer.

Foto: Mye trafikk, parkeringsplassene på Tjørhomfjellet var helt fulle flere dager.

Et bilde som inneholder bord

Automatisk generert beskrivelse

Et bilde som inneholder bord

Automatisk generert beskrivelse