Home>Turløyper>Drømmestart – ypperlige forhold
Et bilde som inneholder utendørs, person, briller Automatisk generert beskrivelse
Turløyper

Drømmestart – ypperlige forhold

Fredag morgen er det lettskyet og sol i Øvre Sirdal. Noen minusgrader og litt nysnø. Dette må vi kalle drømmestart på årets påskeferie. Nypreparerte løyper for langrenn og alpinbakkene ligger klar med massevis av snø.

Sirdalsløyper melder om ypperlige forhold i løypene. I løpet av dagen vil alle løyper bli kjørt opp. 110 kilometer til sammen. Nå er også løypa i Falkedalen klargjort, fra Jogledalen til Ånghellervatnet.

Foto: Et solbilde fra Fidjeland tidligere i sesongen av Siri Vølstad Jensen, Ålgård.

Et bilde som inneholder utendørs, tre, snø, transport

Automatisk generert beskrivelse

Flotte forhold i morges da tråkkemaskinen kjørte.

Videre er det løype over Ånghellervatnet til Kvinen. Det er godt med snø, omkring en meter.

Ånen Ådneram melder også om gode forhold i Ådneram-traktene. Både i langrennsløypene og i alpinbakken. Mye snø til å være så seint i sesongen, sier Ådneram.

Annonse

Et bilde som inneholder snø, utendørs, himmel, tre

Automatisk generert beskrivelse

Fine løyper og spor venter påsketuristene.

Alpinbakkene

I alpinbakkene i Ådneram, Fidjeland, Ålsheia og Tjørhomfjellet er det meget gode forhold. Nok snøgrunnlag etter at det er lagt kunstsnø i bunnen av bakken. Og natursnø er kommet i tillegg i februar og mars.

Et bilde som inneholder utendørs, snø, gå på ski, sport

Automatisk generert beskrivelse

Gode forhold i alpinbakkene med gode nedfarter.

Alle heiser er klar for påsken. Nedfartene ser forlokkende og nypreparerte ut etter at tråkkemaskinene har kjørt en del runder. Når alle bakkene er åpne kan det være mellom 4.000 – 5.000 besøkende. Det er kapasiteten for de fire trekkene.

Øystein Tjørhom, daglig leder for Sirdal Skisenter, opplyser at det har vært 61.700 solgte billetter foreløpig. Med en god påske håper og tror Tjørhom at de vil kunne passere 70.000 besøkende denne sesongen.

Et bilde som inneholder utendørs, snø, tre, skiheis

Automatisk generert beskrivelse

Stolheisen i Tjørhomfjellet venter på påsketuristene.

Et bilde som inneholder kart

Automatisk generert beskrivelse

Alle skiløyper blir kjørt opp i Sirdal i løpet av fredag.

Et bilde som inneholder snø, himmel, utendørs, gå på ski

Automatisk generert beskrivelse

Turisthyttene

  • Nå er det helt magisk på fjellet. Alle hytter er åpne og ingen restriksjoner lenger, sier Helene Seglem ved Stavanger Turistforening STF – Det er sjelden gode forhold med massevis av snø.

STFs hytter kan gi deg turen du leter etter. Her får du oversikt over hvor det er ledig i påsken i Sirdalstraktene.

  • Grautheller – snill skitur uten de mest krevende opp- eller nedoverbakkene. Kvistet fra Ådneram og videre mot Litle Aurådal og Heibergtunet Storevatn. En del bookinger, bare noen få senger igjen 11.-12. april, men fortsatt ledig plass alle dager i påsken.
  • Sandvatn – kort vei fra byen, overkommelig skitur og to strøkne hytter som er godt passet på av fadderlaget i Sandvatnhyttas venner. En del bookinger i første del av selve påskehelga, men masse ledig både i palmehelga og midtuka, samt på tampen av påsken.
  • Støle  helt øverst i Kvitladalen finner du Støle, en fin skitur fra Skreå eller Tomannsbu. Ikke kvistet. Ledig hele påsken.
  • Taumevatn – perfekt innfallsport videre nordover, og et velegnet sted å ta med familien i påsken. Kvistet fra Ådneram og videre nordover til Heibergtunet Storevatn. Fortsatt ledige senger gjennom hele påsken.
  • Tomannsbu – starten fra Hunnedalen er tøff nok, opp en skikkelig bratt bakke, men herfra er det en overkommelig skitur inn. Kvistet fra Hunnedalen og Skreå. Ledige senger hver dag i påsken.
  • Ådneram anneks – like ved veien, og det mest avslappende startstedet for årets påskeskitur. Låst med spesialnøkkel. Herfra er det kvistet videre nordover til Haukeliseter. Mange bookinger i helgene, men fremdeles noen få ledige senger. I midtuka er det mye ledig.
  • Langavatn – kanskje det beste utgangspunktet hvis du vil se Lysefjorden med ski på beina? Herfra er det fint å gå dagsturer til utkikkspunkt over fjorden. Kvistet fra Sandvatn. Noen senger igjen påskeaften, ellers er det mye ledig i påsken.