Home>Front>Eventyrlig påske
Et bilde som inneholder himmel, utendørs, reiser, kyst Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet Turløyper

Eventyrlig påske

Helt magisk, er et uttrykk mange bruker da de skal oppsummere årets påske i Sirdal. Været, snøforholdene og afterski-opplevelser på sitt beste. De mange og lange skiturene. Alpinturene med glimrende preparerte bakker. Og sannelig var det også føre for randonee-turer eller toppturer også.

Væromslaget skjærtorsdag har vært helt enestående. Vi glemmer de dårlige dager i begynnelsen av påsken med windy vær og stolheisen som stod et par dager. Vi glemmer nedbøren som kom. Den sure onsdagen med nedbør. Nå vil alle huske sola fra skyfri himmel. Kalde netter med kuldegrader som gjorde at snøforholdene ble glimrende på dagtid. Snøen er riktignok halvert i løpet av påsken fra 60 til 30 centimeter, ifølge målestasjonen på Sinnes, men hvem bryr seg om det. Sola har tatt hardt på snøen.

Foto: Flotte spor og løyper til Storeknut. Foto: Sirdalsløyper.

Et bilde som inneholder snø, utendørs, bilvei

Automatisk generert beskrivelse

Langfredag var den største utfartsdagen til Øvre Sirdal. Parkering over alt.

Og tenk på alle de gode og flotte ettermiddager på terrassen i solsteiken. Grillene er pusset støv av og det sosiale livet har vært godt sammen med familie og venner.

Sirdalsløyper og Ånen Ådneram har klart å holde god standard på skiløypene denne påsken. Men nå begynner det å skorte på snøen enkelte plasser. Men det holder påsken ut. Da kan vi bare si takk for god innsats og godt utført arbeid denne sesongen.

Annonse

Øystein Tjørhom, daglig leder av Sirdal Skisenter, bommet stygt på tippingen av besøkende i påsken. Han tippet 9.000 besøkende, men det ble 12.000.

  • Over all forventning og sesongen er ikke over før om to uker. 1. mai blir siste dagen, sier Tjørhom. Langfredag var det hele 2.300 besøkende, mest denne påsken.

Sirdal Skisenter hadde 17.900 i vinterferien, så i påsken ble det færre besøkende som forventet. Det samme melder Ånen Ådneram i Ådneram Skitrekk og Torbjørn Tjensvold fra Fidjeland Skitrekk. Mindre turister enn i vinterferien.

Både Fidjeland og Ådneram Skitrekk teller på knappene om de skal ha åpent en helg eller to til. Det vil avhenge av været og den forventede varmen som er meldt. Tjensvold regner med at fjellheisen vil bli stengt. Der finnes det ikke kunstsnø, så i solsteiken forsvinner snøen fort.

Et bilde som inneholder himmel, utendørs, luft

Automatisk generert beskrivelse

Stolheisen hadde hele 2.300 besøkende langfredag.

Tjørhom ser nå fram til snøfri Sirdal. Da starter han Sirdal Sommerpark i slutten av mai. Foruten Høyt & Lavt, vil det komme frisbeegolf. I tillegg fire store trampoliner festet på en tilhenger, men besøkende må ha på seler før de får forsøke de trampolinene. Så legges det opp til juvvandring i Dorgefossen.

Sommerprogrammet utvides. Det blir spennende med mange nye og utfordrende oppgaver som vil friste for turister, fastboende og hyttefolket.

Nå avsluttes en enestående påskeferie. Sykkel er tatt i bruk og vi har sett flere tråkke Forsbergløypa. En annen meldte på facebook at han hadde syklet Falkedalsrunden.

De mange nuter og topper som Hilleknuten, Grubbå, Urdalsknuten, Sinneskulå og Salomonsknuten er besøkt i påsken. Der kan det nok bli muligheter noen helger til før snøen er forsvunnet i de høydene.

Mulighetene er der. Vinterstid som sommerstid. Tilbudene utvides. Det setter vi pris på.