Home>Nyhet>Færre påskebiler enn i vinterferien
Et bilde som inneholder snø, utendørs, bilvei Automatisk generert beskrivelse
Nyhet Samferdsel

Færre påskebiler enn i vinterferien

2.392 biler passerte gjennomsnittlig bommen ved Øvstabø på fylkesvei 450 i påsken. Det er gjennomsnittlig 400 biler færre enn i vinterferien som hadde 2.792 biler daglig. Nå kan ikke tallene sammenlignes helt, for det er 11 dager påskeferie mot ni dager i vinterferien.

Tallene viser de reelle tellinger ved bommen. Det som imidlertid ikke kommer fram, er den trafikken som kjører Gyadalen og fylkesvei 42 via Tonstad. Der er det også en del trafikk som ikke blir fanget opp.

Selv om det var ufattelig mange turister i Øvre Sirdal på langfredag, med 3.476 passeringer, gir trafikken et bilde som i alpinbakkene. Færre kjører slalåm i påsken sammenlignet med vinterferien. Sirdal Skisenter hadde 17.900 i vinterferien, mot 12.000 i påsken.

Etter at alle restriksjoner for koronapandemien ble opphevet, var nok en del hytteeiere på ferie i utlandet, eller de benyttet anledningen til å «åpne» sommerhytten ved sjøen. Det er små marginer vi snakker om, for det var svært folksomt i løypene, i alpinanleggene og på afterski og på spisestedene. En flott påske ble det, enten du var til fjells eller ved sjøen.

Foto: Ekstra stor trafikk på langfredag og langs veien til Haugefjedl var det svært mange biler som hadde parkert.

Et bilde som inneholder bord

Automatisk generert beskrivelse