Home>Nyhet>Fyrverkeriforbud respektert
Et bilde som inneholder fyrverkeri, utendørsobjekt Automatisk generert beskrivelse
Nyhet

Fyrverkeriforbud respektert

Vi er kjempegodt fornøyd med at hytteeierne og turistene respekterte fyrverkeriforbudet påskeaften, sier Jon Uleberg, politikontakt i Sirdal, til Sirdalmedia.

  • Vi håper å ha satt en stopper for denne ukulturen som har vært i påsken med rakettoppskyting. Fyrverkeri hører bare hjemme på nyttårsaften og ingen andre dager, sier Uleberg.

Brann og redning sammen med politiet gikk i forkant ut og advarte mot oppskyting på påskeaften. En tradisjon som har vært i mange år, men som de gjerne ville ha slutt på. I Sinnesområdet observerte vi tre raketter og et kraftig smell. Ingen er anmeldt til politiet foreløpig.

Politiet advarte i forkant av påsken om bøter fra 6.000 kroner og oppover. De høye bøtesatsene er hensynet til et sårbart dyreliv på den mest kritiske tiden av året. Etter en hard vinter, hvor hunndyrene i tillegg er drektige, vil virke skjerpende. Det samme er tilfelle ved en eventuell brannfare.

Politiet gjennomførte påskeaften morgen en promillekontroll på Tjørhom i begynnelsen av Solheimsdalen. Der ble en fører tatt med promille av 70 kontrollerte.

I tillegg ble sju snøscootere kontrollerte og alle hadde papirer på lovlig ferdsel.

Foto: Det var få raketter som ble skutt opp påskeaften.

Annonse

Et bilde som inneholder snø, utendørs, person, mann

Automatisk generert beskrivelse

Politikontakt Jon Uleberg.