Home>Nyhet>Gerd Madland er 60 år
Et bilde som inneholder tekst, person, innendørs Automatisk generert beskrivelse
Nyhet

Gerd Madland er 60 år

Gerd Madland, Sinnes er 60 år i dag, 29. april.

Gerd er et kjent ansikt i Sirdal. Til daglig treffer du den blide og fjåge damen hos Joker Sinnes eller hos GPèn, som butikken heter på folkemunne.

Hun er den fødte handelskvinnen. Blid, imøtekommende og serviceinnstilt til fingerspissene. Har de ikke varen, så skaffes den. Alt for kundene.

Langrenn og friidrett var hennes sportsøvelser i ungdommen. Hun kommer fra Ålgård og var tilknyttet Gjesdal Idrettslag. I helgene dro de til «Gjesdalbu», idrettslagets hytte på Tjørhom. Derfra var det trening og konkurranser på ski. Gerd har også deltatt 10-12 ganger på Sesilåmi, men da det ble avlyst i 1995, avsluttet hun den karrieren.

I den tiden traff hun Geir Helge Tjørhom og de ble samboere i 1984. Hun startet «systove» sammen med tre venninner og de sydde arbeidsklær på Tjørhom Grendehus. Så var det litt butikkarbeid utenom.

Gerd startet for fullt i butikklokalene i den gamle bensinstasjonen. Siden den tiden har butikken vokst i omfang og Gerd har vært med på tre utvidelser, til dagens store og lyse lokaler.

Hun har også vært engasjert som styremedlem i Sirdal Skilag, Sirdal Næringsforening og Sirdal Bygdeungdomslag. Etter at de fikk barna, Runar i 1996 og Hilde i 1998, har det bare vært butikk.

Annonse

Etter den tid har hun ofret seg døgnet rundt med butikkdriften. Hun trives med alle fastboende og turister som kommer og handler. Selv sier hun at det er trivelige dager i butikken.

  • Litt kaotisk under de store feriehøyder, men vi gjør alt for å tilfredsstille kundene med å ha de riktige varene, sier Gerd.

Den hyttevekst og trafikkøkning som har vært etter år 2000 og fram til nå har vært helt eventyrlig. Pandemien gjorde nok at hyttebesøket sommerstid ble bedre. Da var det mange som oppdaget hvor kjekt det er på hytta sommerstid, med alle aktiviteter og tilbud som finnes etter hvert.

Sommerstid er det mer handel i ukene, enn vintertid, bortsett fra i ferieukene. Da er det jevn trafikk og de fleste stopper og kommer for å handle.

I dag er det Gerds dag. Hun skal feires av den nærmeste familie, 25 medlemmer, på Slottet.