Home>Alpint>Mindre alpinbesøkende
Et bilde som inneholder utendørs, snø, himmel, gå på ski Automatisk generert beskrivelse
Alpint Front Nyhet

Mindre alpinbesøkende

Besøket i alpinanleggene i påsken er ikke som før. Da var det årets høydepunkt med flest besøkende i sesongen og det som ga mest igjen i kassen. Nå er det vinterferien som har overtatt dette hegemoniet. Det er nesten dobbelt så mange besøkende i vinterferien som i påsken.

Verken Torbjørn Tjensvold ved Fidjeland Skitrekk eller Øystein Tjørhom ved Sirdal Skisenter har noen god forklaring på hvorfor det er blitt sånn de siste årene.

  • Vi merker mindre besøk i påsken enn vinterferien, da hadde vi 17.900 besøkende på ni dager. Klarer vi 9.000 besøkende denne påsken, skal vi være fornøyde, sier Tjørhom og legger til at det er mer påsketurister enn normalt. Det står ikke på mindre folk i dalen.

De siste årene er det blitt mer populært å besøke alpinanleggene tidlig i sesongen. Jo tidligere, jo bedre. Så avtar det utover i sesongen.

  • Besøkende kommer gjerne i januar med surt og kaldt vær, men når «varmere vær» kommer, er det færre besøkende. Litt uforståelig, sier Tjensvold.

Han er likevel fornøyd med besøket så langt i påsken. Mandag var en god dag. Endringen og forskyvningen som er på gang, må vi bare leve med, sier Tjensvold, som innretter seg etter kundenes ønsker.

Foto: I påsken er det færre besøkende i alpinanleggene enn i vinterferien for eksempel.

Et bilde som inneholder utendørs, snø, person, himmel

Automatisk generert beskrivelse

Kaldt i nordavinden på toppen av Tjørhomfjellet for Fredrik (fra venstre), Marius, Hedda og Frida.

Annonse

Da vi besøkte Tjørhomfjellet mandag, traff vi to skipatruljer. Rachael Britten og Joel Stewart, begge fra England, som var her for 2. vinteren.

  • Skipatruljer vinterstid og rafting guide i Sjoa sommerstid, sier Joel.
  • Jeg blir værende her i Høyt & Lavt i sommer, sier Rachael.

Deres arbeidsoppgaver er å se etter sikkerheten. Trygge og sikre løyper er viktig for turistene. Med en gang de oppdager skader eller noe uforutsett, setter de i gang med tiltak. Det medfører at det blir mindre skader når disse skipatruljene er på plass.

Et bilde som inneholder snø, utendørs, himmel, person

Automatisk generert beskrivelse

Skipatruljene Rachael Britten og Joel Stewart.

Tross mindre alpinbesøkende, var det 1.300 gjennom telleappparatene i Tjørhomfjellet og Ålsheia på mandag. Et greit besøk så tidlig i påskeuken. Gode føreforhold og fint vær med en litt kald nordavind, var rapportene vi fikk for de som rant i anlegget.

Et bilde som inneholder snø, utendørs, person, gå på ski

Automatisk generert beskrivelse

Trener ivrig på alpinskiene i Ålsheia, opp og ned. Kjempekjekt.

Et bilde som inneholder snø, utendørs, himmel, gå på ski

Automatisk generert beskrivelse

Sånn ser det ut foran varmestuen i Ålsheia. Noen bruker skistativene, andre lar være.