Home>Front>Omsetning som 2019-påsken
Et bilde som inneholder person Automatisk generert beskrivelse
Front Næringsliv Nyhet

Omsetning som 2019-påsken

Når de forskjellige butikker og spisesteder skal gjøre opp årets påske i Øvre Sirdal og sammenligne med tidligere år, lander de fleste på 2019. De to årene mellom der, 2020 og 2021, var det restriksjoner og begrensninger på grunn av koronapandemien.

  • Kjempefornøyd med årets påske, er Eivind Klemetsen, daglig leder av Fjellstuå, sin kommentar til Sirdalmedia.
  • Vi landet på omkring to millioner kroner i omsetning. Det er på nivå med 2019-påsken. Det var også en sein aprilpåske.

Eivind vil gjerne takk de faste spisegjester som han har hatt de to siste årene. Hadde det ikke vært for dem, sammen med lojale naboer og turister, er han redd «sjappa» hadde vært stengt. Pluss stor egeninnsats.

  • Det var deilig med så stort besøk og stor omsetning. Det vil nok være med på å rette opp en noe skakkjørt økonomi, sier Eivind Klemetsen.

Noe annet som bekymrer Eivind, er de mange, minst ti, som har gått gjennom isen på Sinnesvatnet i slutten av denne påsken. Han har selv vært med å dra opp en person nattestid som gikk gjennom isen, og han kjenner til flere. Hadde ikke hjelpen kommet så raskt, kunne det lett ha gått galt.

  • Et annet år må vi få bedre sikring, før det går galt. Det nytter ikke bare med et skilt, men fysiske hindringer må settes opp, mener Klemetsen.

Foto: Eivind Klemetsen er fornøyd med besøket og omsetningen denne påsken.

Et bilde som inneholder tekst, person, utendørs, mann

Automatisk generert beskrivelse

Geir Helge Tjørhom nådde fire millioner kroner i omsetning i påsken.

Joker Sinnes, eller GPèn på folkemunne, kom ut med litt bedre omsetning i årets påske enn 2019. Cirka fire millioner kroner ble omsetningen, bekrefter eier og daglig leder, Geir Helge Tjørhom overfor Sirdalmedia.

Annonse

  • Sein påske gjør utslag med færre antall turister og besøkende. 2018 var en tidlig påske og de omsetningstallene står sterkt enn dette året, sier Tjørhom.

Anne May Sirekrok ved Fjellbutikken i Suleskard, er svært godt fornøyd med salget i påsken. Etter en litt treg start, tok salget seg opp og endte på 1.650.000 kroner. Det er vi godt fornøyd med.

Et bilde som inneholder tekst, person, innendørs

Automatisk generert beskrivelse

Anne May Sirekrok er fornøyd med omsetningen i påsken.