Home>Nyhet>Øvelse i Sinnesvatnet
Et bilde som inneholder vann, utendørs, hav, bølge Automatisk generert beskrivelse
Nyhet

Øvelse i Sinnesvatnet

Onsdag hadde Sirdal Brann og Redning overflateredningsøvelse i Sinnesvatnet. Etter nye forskrifter er dette et av de viktige øvelsesområdene sammen med brann og redning trafikk.

I slutten av påsken var det svært mange turister som gikk gjennom isen på Sinnesvatnet. 10 personer er blitt nevnt, som fikk seg en dukkert enten på dagtid eller nattestid. Alle ble heldigvis reddet, men i noen tilfeller var det litt mer kritisk, uten at blålys av noe slag ble tilkalt.

Øvelsen på onsdag gikk ut på at redningsmenn skulle ha på seg tørrdrakt, maske, snorkel og svømmeføtter. Deretter ble de sikret med tau fra land, før de la på svøm for å redde de som hadde «gått gjennom isen». I tillegg ble det brukt lettbåt.

Brannsjef Roger Egeli i Sirdal kommune er svært godt fornøyd med resultatet av øvelsen. Ni medlemmer av redningskorpset på Tjørhom brannstasjon deltok. Mandag 2. mai skal en lignende øvelse gjennomføres på Tonstad.

Realistisk øvelse hvor redningsmenn måtte redde folk som hadde gått gjennom isen.

Et bilde som inneholder utendørs, vann

Automatisk generert beskrivelse

Her blir de som har falt gjennom isen reddet like utenfor Fjellstuå.

Annonse