Home>Front>Øvelser og bare 51 oppdrag
Et bilde som inneholder utendørs, himmel, person, gruppe Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet Nyhet forts.

Øvelser og bare 51 oppdrag

Dette må være den fineste (værmessig) og roligste (oppdrag) påsken jeg har opplevd siden speiderhytta, Frikvarteret, ble bygd i Ådneram, sier Ivar Anton Nøttestad, leder for Speidernes Beredskapsgruppe, til Sirdalmedia.

Speiderne hadde påskeaften invitert representanter fra Norsk Folkehjelp og Sandnes Røde Kors Hjelpekorps til middag og utvekslinger av erfaringer denne påsken. I det fine været var det dekket opp på landingsplassen for helikopteret. Totalt har det vært 51 oppdrag for disse tre frivillige organisasjoner i Øvre Sirdal i påsken.

Speiderne har notert åtte oppdrag i loggboken. De kan ikke huske at det har vært så lite. Værmeldingene til årets påske har ikke stått i stil med det fantastiske påskeværet som kom. I tillegg har det vært glimrende snøforhold.

Alle disse tre frivillige organisasjoner sammen med Øvre Sirdal Leitegruppe får fantastiske tilbakemeldinger fra publikum, som er svært godt fornøyd med å ha dem i nærheten hvis noe skulle inntreffe.

Foto: Speiderne inviterte Folkehjelpen og Hjelpekorpset til middag på landingsplassen for helikopter påskeaften.

Et bilde som inneholder oransje, person, redningsvest

Automatisk generert beskrivelse

Skjærtorsdag hadde Norsk Folkehjelp i Solheimsdalen åpent hus. 40 besøkende var innom stasjonen.

Annonse

Vaktleder Odd-Terje Kvål i Norsk Folkehjelp melder om 22 oppdrag. Helst småting og ikke noe alvorlig, sier Kvål. Skjærtorsdag hadde de åpen hus i Solheimsdalen og da var det 40 besøkende som var innom hytta.

Vaktleder Anne Lise Kluge ved Sandnes Røde Kors Hjelpekorps, forteller at de har hatt 21 oppdrag. Ellers har de hatt noen øvelser med isberging i Sinnesvatnet. Denne påsken var det fire som gikk gjennom isen der før det ble satt opp skilt.

Et bilde som inneholder utendørs, gul, flåte

Automatisk generert beskrivelse Sandnes Røde Kors Hjelpekorps hadde isredning på dagsorden. Fire personer gikk gjennom isen på Sinnesvatnet langfredag og påskeaften.

Et bilde som inneholder utendørs, snø, fjell, gå på ski

Automatisk generert beskrivelse

Speiderne hadde en kjentmannstur til Salomonsnuten og deretter til Grauthellerhytta.