Home>Front>Rufsete start – bedre utsikter
Et bilde som inneholder utendørs, person, snø, poserer Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet Turløyper

Rufsete start – bedre utsikter

Påsken har startet med rufsete vær. Snøbyger og sterk vind fra nord-vest. Med vindkast opptil 10-12 meter pr sekund, kjennes det med snøfokk. Da er det ikke god sikt. Stolheisen i Tjørhomfjellet har vært stengt både lørdag og søndag med vindstyrke på toppen mellom 22 – 27 m/s, som tilsvarer liten kuling.

  • Ikke noe stas i det hele tatt å stenge stolheisen når alle påsketuristene er klar for å bruke anlegget, sier Øystein Tjørhom, daglig leder for Sirdal Skisenter, til Sirdalmedia.
  • Været er det lite vi kan gjøre med. Selv om det har vært håpløst i helgen, er utsiktene for mandag og tirsdag bedre med hensyn til vindstyrken. Vi håper alle heiser og nedfarter kan brukes mandag, sier en fortvilet Tjørhom.

Foto: Alida Eikenes Seglem (til venstre) og Iben Hetland var ute og fant påskeegg.

Et bilde som inneholder snø, person, utendørs, transport

Automatisk generert beskrivelse

Familien Vagle fra Sandnes med rast på Kvæven. Fra venstre Odd Arne, Kristian, Hanne, Haldis og Kristine.

  • Værutsiktene med sol er bedre fra langfredag og resten av påsken. Da kan vi få kalde netter og fine dager, sier Bente Wahl, vakthavende meteorolog ved Værvarslingen, til Sirdalmedia.

Vinden fra nordvest vil avta mandag. Men vinden vil fortsatt være merkbar. Det er også ventet sol i perioder. Tirsdag dreier vinden til østlig og seint tirsdag kveld vil det komme nedbør i form av snø på natten og regn i løpet av onsdagen. Inntil 10 mm er ventet.

Et bilde som inneholder snø, utendørs, person, gå på ski

Automatisk generert beskrivelse

Camilla Hetland drar datteren Iben og like bak følger Heidi Eikenes Seglem med datteren Alida.

I dette rufsete været var det mindre turister å se i løypene, både lørdag og søndag. Det gjaldt også i alpinanleggene.

Annonse

Da må man gjerne finne på andre aktiviteter. Iben Jensen Hetland og Alida Eikenes Seglem var på jakt etter påskeegg i Kvæventraktene, sammen med sine mødre, henholdsvis Camilla og Heidi. De hadde kledd seg bra i vinden og trivdes med å være ute i snøfokket.