Home>Front>15 lag deltar i fotballserien
Et bilde som inneholder fotball, gress, leker, person Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet Sport

15 lag deltar i fotballserien

Interessen for fotbal i dalen, øvre og nedre, er sterk for tiden. I år er det ekstra gledelig at vi har fått damelag og juniorlag med i serien, sier en fornøyd Ole Erik Endrerud, som er leder for fotballgruppen i Tonstad Idrettslag.

Mange damer har vendt hjem igjen til Tonstad og da er dette blitt en sosial arena for dem. Nå er det omkring 25 spillere i damegruppen. I juniorstallen er det også noen ildsjeler som drar lasset og Tonstad har fått en god generasjon nå.

Foto: Guttene varmer opp før treningen.

Et bilde som inneholder person, mann, smilende, innendørs

Automatisk generert beskrivelse

Leder av fotballgruppen, Ole Erik Endrerud.

Endrerud er svært godt fornøyd med rekrutteringen. Denne sesongen er det 15 lag påmeldt i serien. Siden Tonstad tilhører Rogaland fotballkrets, reiser de på utekamper fra Sokndal til Jørpeland.

  • Nå er det omkring 400 medlemmer i Tonstad Idrettslag. Det skal vi være stolte over. Av disse tilhører 160 fotballgruppen, sier Endrerud, som er fornøyd med balanse mellom gutter og jenter.

Et bilde som inneholder gress, fotball, leker, felt

Automatisk generert beskrivelse

Stein Ivar Sinnes trener et guttelag.

Annonse

Den nye fotballhallen som er under bygging og klar til vinteren, regner Endrerud vil gi en ny giv for idretten. Da vil lokaler i kulturhuset bli frigjort. Fotballen har tatt omkring 90 prosent av treningstidene der, så fotballhallen vil bli en vinn-vinn situasjon for flere idretter.

Tonstad Idrettslag satser nå på ansettelse av en daglig leder i 50 prosent stilling. Nå er det mye frivillig arbeid og dugnad som foregår på fritiden. Målet med en ny administrativ leder er å få mer kontinuitet. Vedkommende vil også ta seg av administrasjonen av fotballhallen, som forhåpentligvis vil generere en del arrangement som gir inntektsmuligheter.

Et bilde som inneholder person, tre, utendørs, gruppe

Automatisk generert beskrivelse

A-laget fotografert før avreise til Moi, fra venstre er det Martin Roar Kindem, Ole Martin Josdal (trener), Kristian Tjomlid, Sondre Gyland, Kristian Aasbø, Ole Asbjørn Liland, Eyvind Skregelid, Tormod Helland, Leif Henry Waldeland, Steffen Kvello, Runar Ovedal, Sigve Skregelid og Geir Josdal (oppmann).

Ole Martin Josdal er trener i sin 11. sesong for A-laget. Han er pedagogisk leder i barnehagen, men stortrives med trenerrollen på fritiden. A-laget har en fast stamme på 22 spillere. Han håper juniorlaget vil være med å gi en bedre rekruttering på sikt.

Det trenes 2-3 dager i uken, alt etter årstiden og om det er kamper. Til utekampene kjøres det med privatbiler, men Josdal sier noen holder på med sertifikat for minibuss. Da er det håp for å være mer samlet på sikt.

Tonstad Idrettslag har et flott anlegg med flere baner, både store og små, like ved kulturhuset. Det er både gressbane og kunstgressbane. I tillegg er det bygget klubbhus og dette brukes til samlinger og sosiale lag. I tillegg leies det ut til bursdager.

Endrerud sier at fotballgruppen også satser på skolering av trenerne, slik at de kan få et godt grunnlag.

Et bilde som inneholder fotball, gress, leker, felt

Automatisk generert beskrivelse

Oppvarming for guttene.

Et bilde som inneholder gress, utendørs, himmel, bygning

Automatisk generert beskrivelse

Flott klubbhus ved fotballbanene.