Home>Nyhet>Flott dag på Tonstad
Et bilde som inneholder person, utendørs, sport, danser Automatisk generert beskrivelse
Nyhet

Flott dag på Tonstad

Endelig var det normal 17. mai-feiring av nasjonaldagen igjen etter to år med korona-restriksjoner. Sirdal Musikkorps spilte først til flaggheisingen.

Deretter var de med i barnetoget som startet ved Tonstad kirke. Toget gikk via Sirdalsheimen hvor elevrådsleder, Tuva Amanda Kydland holdt appell. Deretter gikk barnetoget til Sirdal Kulturhus.

Der var det leker for barn og voksne. I tillegg natursti for hele familien. Leder av 17. mai-komiteen, Børge Aamlid holdt tale for dagen.

Der fokuserte Aamlid på Sirdølene og et bedre samhold mellom dem. Han var også innom skolen siden han er FAU-leder. Han takket spesielt elevene for den flotte innsatsen med innsamling til Ukraina. Frivillighetsåret var et tema, sammen med det aktive historielaget i kommunen, hvor han selv hadde meldt seg inn.

Aamlid gledet seg også over netto innflytting med 37 personer til kommunen. De nye skal vi ønske velkommen, sa Aamlid.

Samferdsel var også et tema og han viste til at han hadde kjørt til Oslo på seks timer. Avstanden er blitt kortere og veistandard mye bedre. I motsetning til Odd Børretzen som synger om mormor fra Lunde, som brukte fire døgn og en time til Oslo, med båt over Sirdalsvatnet, tog til Flekkefjord og deretter kystbåten til Oslo.

Annonse

Foto: Toget på Tonstad på vei fra kirken til Sirdlasheimen.

Et bilde som inneholder utendørs, person, gress, personer

Automatisk generert beskrivelse

Sirdal Musikkorps hadde en travel dag.

Et bilde som inneholder bygning, himmel, person, utendørs

Automatisk generert beskrivelse

Ved Sirdalsheimen var det apell.

Et bilde som inneholder himmel, utendørs, bilvei, gress

Automatisk generert beskrivelse

Mange deltakere ved Sirdalsheimen.