Home>Front>Handleriet tar form
Et bilde som inneholder utendørs, bygning, hus, gammel Automatisk generert beskrivelse
Front Næringsliv Nyhet

Handleriet tar form

Handleriet som Sinneshyttå har under oppføring på Sinnes, har begynt å ta form. Bygget er reist og takstolene kom på plass i forrige uke. Bygget skal etter planen være klar til begynnelsen av september og Sirdalsdagene. Det jobbes for tiden med leietakere for å fylle de ledige lokalene.

Sinneshyttå bygger oppå garasjeanlegget på Sinnes med to etasjer. Det betyr 1.100 (600 + 500 kvm) kvadratmeter med nye lokaler. Her kommer det butikker og kontorer. Med nybygget frigis også de gamle lokalene til Sinneshyttå og Interiørbutikken, siden begge skal over i de nye lokalene.

Foto: Takstolene av limtre er kommet på plass. Bygget ruver godt i terrenget.

Et bilde som inneholder utendørs, himmel, lastebil, bilvei

Automatisk generert beskrivelse

Sviland Transport heiste takstolene på plass og de veide i underkant av to tonn hver. S.L. Mekaniske monterte underveis.

Bygget skulle etter planen vært under tak til jul, men er blitt kraftig forsinket. Det skyldes ikke minst brannprosjekteringer sammen med detaljer i konstruksjonene.

Både Tor Sigve Vik og Edel Byberg mener det er behov for flere tjenestetilbud i Øvre Sirdal. Nå er det 4.650 fritidsboligenheter og 800 campingvogner. I tillegg er det planer om ytterligere 1.500 fritidsboligenheter som skal bygges i Øvre Sirdal.

Annonse

Et bilde som inneholder utendørs, bygning, hus

Automatisk generert beskrivelse

Sinneshyttå beholder løestilen på det nye Handleriet.

Arkitektfirmaet Sjo Fasting i Sandnes har tegnet bygget. Det legges opp til synlige konstruksjoner for å bære takkonstruksjonen. Bygget vil være en rustikk «løestil» og bygget er godkjent av kommunen.

Limtre-takstolene (sju stykker) ble heist på plass i forrige uke. De er produsert i Lillesand og hver enkelt takstol veier i underkant av to tonn. Det er Ravndal Stålbygg fra Ålgård som har entreprisen på byggingen av Handleriet.

Et bilde som inneholder bygning, utendørs, båt

Automatisk generert beskrivelse

Dette bilde ble tatt 14. mai fra Øyna.