Home>Alpint>Ikke noe feil med skitrekket
Et bilde som inneholder snø, utendørs, tre, natur Automatisk generert beskrivelse
Alpint Nyhet

Ikke noe feil med skitrekket

Første søndag i vinterferien (27. februar) skjedde en skitrekkulykke ved Fidjeland skitrekk. Ulykken inntraff i barnetrekket ved avstigningen på toppen av bakken.

Politiet ved Sør-Vest Politidistrikt mener nå at det var tauet i tallerkenheisen til personen bak 11-åringen, som forårsaket ulykken. Politiet forlater teorien om at 11-åringen som ble skadet, fikk tauet fra egen tallerkenheis.

  • Det var tauet som går fra medbringer til snelle til skikjøreren som kom bak gutten, som surret seg rundt 11-åringens hals, sier Sjur Stava, fungerende leder for Nordsjø- og miljøseksjonen i Sør-Vest politidistrikt, til Aftenbladet.

Stava sier rutinene til Fidjeland skitrekk fungerte som de skulle.

Foto: Barnetrekket bruker tallerkener ved skiheisen og da er det en wire som strekkes ut ved bruk.

Et bilde som inneholder snø, utendørs, tre, skibakke

Automatisk generert beskrivelse

Her er det avslutningen av barnetrekket og pinnen nederst til høyre viser hvor stoppsnoren er trukket opp.

Torbjørn Tjensvold, eier og daglig leder ved Fidjeland Skitrekk er glad for at politiet ikke hadde noe å utsette på rutinene til skitrekket eller at det var feil ved skitrekket.

Annonse

  • Vi har tre skilt ved barnetrekket som forteller at besøkende må komme seg bort med det samme de slipper tallerken på toppen. Rett etter avstigning er det en stoppsnor, 50 centimeter over bakkenivå og 10-15 meter bredt, som skal sikre at trekket blir stoppet øyeblikkelig ved å berøre denne linjen, sier Tjensvold, til Sirdalmedia.

Stoppsnoren blir sjekket hver morgen før anlegget igangsettes, for å se at snoren virker. Det er rutiner som gjennomføres daglig, fastslår Tjensvold.

Etter en artikkel i Aftenbladet om at pårørende til gutten ville ha grundigere undersøkelser, valgte politiets Nordsjø- og miljøseksjon å opprette undersøkelsessak. 

Politiet fikk tilgang til en flere minutter lang video av ulykken.

  • På en eller annen måte har tauet i tallerkenen hektet seg fast i guttens hjelm. Vi har sett videoen flere ganger, og det ser ut til at gutten fikk en rotasjon da han falt. Dette medførte at han fikk snoren rundt halsen. Man skal ha en stor dose uflaks for at dette skal skje, sier Stava til Aftenbladet.

Det er uklart hvordan heisen stoppet, om det var stoppsnoren eller nødstoppen som utløste stans. Det gikk omkring ti sekunder fra gutten ble hektet, til heisen stoppet, bekrefter politiet.

Statens Jernbanetilsyn vil få saken oversendt før politiet avgjør endelig påtaleavgjørelse.