Home>Front>Lyseveien åpnes til 17. mai
Et bilde som inneholder tekst, himmel, utendørs, spor Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet Samferdsel

Lyseveien åpnes til 17. mai

Brøyting av Lyseveien pågår for fullt. Veien vil trolig bli åpnet til 17. mai, det betyr seinest 16. mai. Sigmundsen Transport fra Ålgård har to snøfresere i sving for å klargjøre veien.

Per Magne Hindersland, byggeleder ved Agder Fylkeskommune, bekrefter at det gjenstår 6 kilometer å brøyte. Så skal en gravemaskin «pynte» på enkelte skjæringer ved å ta dem ned noe, før kosting av all grusen på veibanen. Grusen må bort før veien kan åpnes.

Mannskapene har imidlertid press på seg til å bli ferdige, for utstyret skal etterpå flyttes over til fylkesvei 450 for å ta siste etappe av Suleskard – Brokke. Den skal åpnes lørdag 21. mai. Sigmundsen bruker vanlig trommelfreser og twinspinfreser.

Foto: Mange venter på at bommen på Lyseveien ved Sirekrok skal fjernes snart for trafikk over til Lysebotn.

.

Et bilde som inneholder snø, utendørs, himmel, natur

Automatisk generert beskrivelse

Snøfreserne kjører for fullt for å bli ferdige med Lyseveien.

Annonse

Parallelt med brøytingen foregår det samtaler mellom Agder Fylkeskommune og Setesdal Vesthei, Ryfylkeheiene og Frafjordheiene (SVR) om å få formalisert en avtale eller praksis, slik det står i forvaltningsplanen.

Forvalter Jørn Haug i SVR opplyser til Sirdalmedia at denne avtalen skal sendes ut til høring blant de berørte kommuner, før avtalen undertegnes. Haug forventer ikke noen store endringer, men mer formalisering av en avtale. Den skal til slutt godkjennes av verneområdestyret, der Sirdalsordfører Jonny Liland er styreleder.