Home>Front>Lyseveien åpnet – velkommen til Kjerag
Et bilde som inneholder utendørs, himmel, fjell, person Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet

Lyseveien åpnet – velkommen til Kjerag

Lyseveien ble åpnet mandag kveld og vi ønsker turister velkommen til å gå en tur til Kjerag, sier Henrik Lilleheim, turistvert hos Lysefjorden Utvikling, til Sirdalmedia.

Korona-restriksjonene de to siste årene har redusert turist-trafikken til Kjerag. Spesielt utenlandske turister har uteblitt. De to siste årene har det vært henholdsvis 30.923 besøkende i 2020 og 30.982 året etter.

  • Bommen ved brua i Lysebotn er nå fjernet etter at veien til Sirdal er åpnet. Da håper vi det blir en normal sommertrafikk uten korona, sier Lilleheim.

Mandag var det omkring 30 telefoner, hovedsakelig utlendinger, som ringte og ville vite når veien ble åpnet. Fem nederlendere, to tyskere og en sveitser gikk til Kjerag mandag. Senere på dagen kom tre polakker på sykkel fra Sirekrok, og startet turen til Kjerag ved 1430-tiden.

  • Rapportene fra turgåerne er at det var en del snø på Kjeragplatået og noen partier før det. På hjemturen var det råtten snø og de sank lett gjennom, sier Lilleheim, og legger til at det ble tungt i perioder å gå.

Mandag ble de siste rengjøringer av veibanen på fylkesvei 500 til Lysebotn gjort med sopemaskinen. I år har det vært uvanlig lite snø, men det finnes litt brøytekanter i noen skjæringer.

Sigmundsen Transport fra Ålgård flyttet før helgen snøfreserne over til Suleskardveien. Der var det så lite snø at brøytingen var unnagjort på en dag. Da startet de ved vernesonen og brøytet fram til fylkesgrensen ved Rosskreppfjorden.

Brøytemannskapene fra Brokke-siden er imidlertid ikke kommet fram enda. Veien åpnes ikke før lørdag klokka 1200.

Annonse

Foto: Henrik Lilleheim i Lysebotn ønsker turistene velkommen etter at bommen på brua er fjernet.

Et bilde som inneholder snø, himmel, utendørs, natur

Automatisk generert beskrivelse

Brøytekantene er høye i enkelte skjæringer på Lyseveien.