Home>Næringsliv>Ny leder på Slottet
Et bilde som inneholder person, mann, innendørs Automatisk generert beskrivelse
Næringsliv Nyhet

Ny leder på Slottet

Frode Helberg (38) fra Hundvåg er ansatt som ny daglig leder ved restauranten Slottet på Sinnes. June Hansen hadde sin siste arbeidsdag på lørdag.

Frode begynte ved Slottet 21. mars, men overtok lederansvaret 1. mai. Han kommer fra Trondheim etter å ha jobbet der i fem år for Frati-gruppen, en italiensk restaurantkjede med sju spisesteder.

Før den tid har han fartet rundt i verden og jobbet på restauranter i Australia, Paris, St. Petersburg og Mexico. Læretiden i Stavanger hadde han hos Villa Inge og Craigs kjøkken.

Foto: Frode Helberg har blitt daglig leder ved Slottet.

Et bilde som inneholder tekst, innendørs, person, kjøkken

Automatisk generert beskrivelse

Frode Helberg tilrettelegger for lunsj.

  • Jeg vil gjerne bosette meg i Sirdal og er på jakt etter et lite småbruk. Jeg har en drøm om å leve enkelt med noen høner og en gris på tunet, sier Frode Helberg.

Oppskriften til Frode er å lage lokal Sirdalsmat, med lokale bønder som Tore Kvæven og Tom Ådneram, blant annet. I tillegg får Slottet alle brødvarer fra Hekta gårdsutsalg og bakervarer.

Annonse

  • Finner vi ikke produktene i Sirdal, må vi gå utenfor kommunen. Da finner jeg Jersey-meieri med saltet smør på Herigstad Gård på Jæren, sier Frode og legger til:
  • For å tilfredsstille fastboende, hyttefolk og turister, må vi skape god kokkekost. Gode råvarer og kvalitet i bunn, er viktig for at det skal bli et godt håndverk.

Et bilde som inneholder person, hårpynt, hatt

Automatisk generert beskrivelse

June Hansen hadde god kontakt med de besøkende.

June Hansen sluttet på lørdag etter å ha vært restaurantsjef siden starten i oktober. Hun vil nå fullføre to eksamener ved Universitetet i Stavanger, samtidig som hun vil jobbe innenfor bransjen.

Hun kom fra ti års jobbing hos Hurtigruten, både med servering, som restaurantsjef og med ansvar for hotellbesetningen. Så kysten og farvannet for ruten Bergen – Kirkenes kjenner June godt.

Nå har hun også fått erfaring med reise- og turistlivet i Sirdal. Hun trivdes svært godt i jobben.