Home>Sport>Olsbu-stipend deles ut
Et bilde som inneholder person, kvinne Automatisk generert beskrivelse
Sport

Olsbu-stipend deles ut

Det er kjempemorsomt at Agder fylkeskommune og Sirdal videregående skole har satt opp dette stipendet. Nå gleder jeg meg til å være med å støtte nye unge talenter, sier skiskytterdronningen Marte Olsbu Røiseland.

Tirsdag deler Marte Olsbu Røiseland for første gang ut sitt «stipend for fremragende treningsarbeid». Utdelingen skjer ved en tilstelning på Sirdal videregående skole på Tonstad.

 • Vi synes dette var en flott måte å feire Marte sine fantastiske bragder som skiskytter på, og setter stor pris på at fylkeskommunen bevilget penger til å feire Marte ved å opprette stipendet, sier Johan Vesteraas, rektor ved Sirdal videregående skole.

Bakgrunn

Fylkesutvalget vedtok 15. februar å bevilge 200 000 kroner til opprettelsen av et idrettsstipend. Dette skal deles ut av Sirdal videregående skole (vgs) og har en egen tildelingskomite som består av OL-vinner Marte Olsbu Røiseland, sportssjef i Sirdal Ski (Roger Grubben) og rektor ved Sirdal vgs (for tiden Johan Vesteraas).

Hvorfor opprette stipend?

 • Vi hadde lyst til å markere den bragden Marte har gjort. Hun har gjennom hard trening og målretta arbeid nådd lenger enn vi kunne drømme om. Født og oppvokst i Froland og gått på videregående skole i Sirdal. En ekte Egd! Hele landsdelen gleder seg over hennes fantastiske innsats. Hun er et forbilde for mange unge! Da syntes vi dette var en passende måte å markere på, forklarer Arne Thomassen, fylkesordfører i Agder.

Hva betyr et slikt stipend?

Annonse

 • For en ung utøver har et sånt stipend stor betydning. For de fleste er det en utfordring å få endene til å møtes på det økonomiske planet. Og dette er ofte en av de største bekymringene de har. For mange er dårlig økonomi faktisk en begrensende faktor, for å kunne satse på idretten i den graden de ønsker, forklarer Roger Grubben, sportssjef i Sirdal Ski og lærer ved Sirdal vgs.

Om stipendet

Selve stipendet kan være på inntil 50 000 kr og skal henge så høyt at det forventes ikke å deles ut hvert år.

Statutter for stipendet:

Stipendet deles ut til en elev ved Sirdal vgs eller en elev som nylig gikk ut fra skolen og som fortsatt er en del av en av skolens treningsgrupper.

Eleven som får stipendet, skal ha vist ekstraordinære kvaliteter
på flere av følgende områder:

 • stor sportslig utvikling der forbedringer er like viktig som toppresultater
 • treningsvilje og selvstendighet i treningsarbeidet
 • treningskvalitet
 • utholdenhet i treningsarbeidet
 • positiv innstilling til konkurranser
 • evne til å komme tilbake etter vanskelige perioder
 • kommunikasjon med trenere, lærere og medelever
 • holdning til å kombinere idrett og utdanning
 • som forbilde for medelever og andre

Marte Olsbu Røiseland har fått et eget idrettsstipend for utdeling til elever ved Sirdal vgs.

Et bilde som inneholder person, mann, innendørs, dress

Automatisk generert beskrivelse

Roger Grubben er medlem av komiteen for utdeling av idrettsstipendet.