Home>Front>Skolebarn og nyfødte lam
Et bilde som inneholder person, barn, gutt, liten Automatisk generert beskrivelse
Front Næringsliv Nyhet

Skolebarn og nyfødte lam

3. klassingene ved skolene på Tonstad og Sinnes var torsdag på gårdsbesøk på Liland. Tove og Tor Arne Liland har tradisjoner med å invitere unge som gamle til gårds. Spesielt i disse tider, med nyfødte lam, er det spennende å komme på besøk.

  • Kjekt at restriksjonene med korona-pandemien er over. Nå har vi vært to år uten besøk på gården, forteller Tor Arne Liland, som hadde omkring 24 elever på besøk.

Tirsdag var det 20 fra Sirdalsheimen på besøk. Alltid kjekt når også de gamle får lufte seg og komme for å se nyfødte lam. Det er attraktivt med sånne utflukter.

Bondelaget i Sirdal står for arrangementet og leder i styret, Andreas Liland var også med. Tor Arne er nå nestleder.

Et bilde som inneholder person, innendørs, arbeidsklær

Automatisk generert beskrivelse

Tor Arne viser rundt i sauefjøset.

Et bilde som inneholder utendørs, bakke, himmel, person

Automatisk generert beskrivelse

Tove grillet hamburgere og pølser til skolebarna.

Tove hadde grillet pølser og hamburgere til elevene da de kom. Et populært innslag. Så var det besøk i driftsbygningen for å se de nyfødte lammene. Dessverre kom det ikke noen nyfødte lam under besøket torsdag. Tove og Tor Arne har 100 vinterfora sauer og de har vært gjennom en travel periode nå med lemmingen. Et annet populært innslag er når elevene får gi tåteflaske til et lam.

Annonse

Det er heller ikke feil når elevene får sitte på en traktor. Da blir det også diskusjon om hvem som har den beste traktoren. Merkene betyr mye, spesielt for guttene.

Tor Arne ser på dette som en god reklame for bransjen. De unge må tidlig læres opp om hvilken betydning dyrene har for beiteområdene og hvordan det ser ut i naturen.

Litt hektisk ble det for lederne i lokallaget, da regjeringen la fram sitt tilbud i landbruksoppgjøret klokken 12. Da er det bare å se om gapet mellom krav (11,6 milliarder kroner) og regjeringens tilbud (8,9 milliarder kroner) vil nærme seg hverandre når oppgjøret skal være ferdig 16. mai.

Et bilde som inneholder person, barn, ung, utendørs

Automatisk generert beskrivelse

Alle elevene samlet, Tor Arne Liland og Andreas Liland (til høyre) bak.

Et bilde som inneholder person, barn, innendørs, ung

Automatisk generert beskrivelse

Kjekt å få holde et nyfødt lam.

Et bilde som inneholder gress, utendørs, person, utendørsobjekt

Automatisk generert beskrivelse

Traktor er alltid populært blant elevene.