Home>Front>Suleskardåpning med stor trafikk
Et bilde som inneholder utendørs, person, snø, fjell Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet Samferdsel

Suleskardåpning med stor trafikk

Per Magne Hindersland, byggeleder i Agder Fylkeskommune, åpnet bommen for trafikk på fylkesvei 450 fra Suleskard til Brokke litt før klokka 1200 lørdag. 25-30 biler var klar for å kjøre over med det samme bommen ble åpnet. Det samme var tilfellet på Brokkesiden.

Det var stor trafikk de første timene med privatbiler, bobiler, helst fra utlandet, masse motorsykler, turistbuss og noen syklister. Også en turist fra Belgia på to hjul som syklet over fjellet.

Per Magne Hindersland åpnet bommen litt før klokka 1200.

Et bilde som inneholder utendørs, bilvei, snø, vei

Automatisk generert beskrivelse

I Smogedalen var det lite snø.

Snømengdene var små, som vi har meldt om tidligere. Brøytingen gikk raskt unna dette året, uten nevneverdige problemer. I Smogedalen, like etter Rosskreppfjorden, på vei til Brokke, var det svært sparsomt med snø. Normalt pleier her å være høye brøytekanter.

Sigurd Lima fra Ålgård var sammen med kona, de ville prøve å gå på ski inn til Vida Legå for å ta første etappe på årets Fjelljeger. Hvordan skituren gikk, vet vi ikke.

Annonse

En saueeier var på vei inn i heiene for å se hvordan beiteforholdene var og når sauene kunne jages til fjells. Sannsynligvis blir det i midten av juni, hvis smeltingen av de siste snørestene fortsetter i samme takten.

Andre tok turen for å «myse» og se hvordan forholdene var. Mest overrasket ble nok de fleste over hvor lite vann det er i Rosskreppfjorden. Utrolig lav vannstand. Du klarer ikke å rygge ned betongveien med båt til vannkanten engang. Der mangler det en del meter.

Et bilde som inneholder utendørs, himmel, mann, person

Automatisk generert beskrivelse

Chris De Backgr var fornøyd med forholdene.

Ved Håheller traff vi syklisten Chris De Backgr fra Belgia. Han var på en seks ukers ferietur. Startet i København, syklet til Hirtshals og tok ferja til Larvik.

Deretter syklet han til Stavanger hvor han feiret 17. mai.

Nå var han på vei over fjellet og skulle sykle til Oslo, videre til Stockholm og retur til København.

  • Beautiful. Very nice here, var kommentaren fra Chris da vi traff han ved Håheller.

Han overnatter i telt og dagens kost er pasta, gir god energi, sjokolade og bananer. 5-6 ukers sykkelferie har han hatt siden 1996, enten på vårparten eller i september-oktober.

Han har syklet til Moskva, fire ganger på Island, Albania, Roma, Ukraina, Nordkapp, Gibraltar, Monaco og Venezia for å nevne noen steder.

Hver dag legger Chris ut noen bilder fra dagens tur som kan ses på:

Biketracks.Be

Et bilde som inneholder utendørs, himmel, snø, natur

Automatisk generert beskrivelse

Utrolig lite vann i Rosskreppfjorden.

Et bilde som inneholder tekst, bil, utendørs, himmel

Automatisk generert beskrivelse

Stor trafikk i de første timene over Suleskard lørdag.