Home>Sport>Tonstad tapte 5 – 2 for Moi
Et bilde som inneholder gress, fotball, felt, person Automatisk generert beskrivelse
Sport

Tonstad tapte 5 – 2 for Moi

Av Jan Henning Jakobsen, ass. trener

Mål

1-0 (5)

2-0 (9)

3-0 (29)

Annonse

3-1 (39) Sondre Gyland

3-2 (55) Tormod Helland

4-2 (61)

5-2 (66)

Det ble en helsvart kveld for Tonstad på Moi i torsdagens seriekamp. En forferdelig åpning på kampen ødela mulighetene for å ta med seg poeng hjem.

Vi skal ikke legge all skylden på skader/sykdom, men det var en hel gjeng ute til denne kampen, pluss suspensjon, og spillere som spilte for det om de hadde noen skavanker, men det som ble vist den første halvtimen kunne mer minne om at det var noen skavanker i topplokket også….

Den første halvtimen er det verste jeg noen gang har sett av gutta. Vi ble så til de grader løpt i senk, scoringene kom på løpende bånd, kanskje skulle minst ett av målene vært avblåst for offside/frispark, men vi hang ikke med. Moi satte inn scoringer i det 5 min, økte ledelsen i det 9 min, begge etter glimrende spill på venstresiden. Etter 29 min så satte de sitt siste i 1 omgang, i mellomtiden så måtte midtstopper Kristian Tjomlid ut med skade allerede etter kvarteret, inn kom debutanten Nikolai Grimsby.

I det 24. minutt får vi et frispark som det blir gitt en retur på, og fra ca 18 meter så smeller Kristian Aasbø ballen i tverrligger og over, dette var femte seriekamp på rad hvor vi skyter i tverrliggeren, så marginene har slettes ikke vært på vår side i seriestarten…

Vi blir nødt til å prøve å komme inn i matchen igjen, så ut med Geir Josdal for Benjamin Dåvang i det 26 spilleminutt. Lynvingen trengte bare et par minutter før han mottar en løpeball på høyresiden og fosser ned til dødlinjen hvor han legger ballen perfekt inn til Sondre Gyland som hamrer ballen inn i nettmaskene i fra 10 meters hold.

Vi fikk flyttet spillet lenger opp i banen utover i første omgang, og vi vil fortsette med høyt press i starten av den siste omgangen også for å se om vi kan komme oss inn i kampen igjen.

Andre omgang er ikke mer enn ett min gammel når Benjamin Dåvang sprinter i fra alle sammen, men alene med keeper så setter han ballen til side for mål. Her hadde vi fortjent en ny redusering.

53 min viser uret når Benjamin nok en gang er på farten på høyresiden, innlegget havner hos Tormod Helland som skyter utenfor i fra god posisjon.

Nå er vi virkelig på hugget her, det er vi som styrer kampen fullstendig, og i det 55 min så får vi til et herlig angrep som starter med at Sondre Gyland vinner ballen inne på Moi sin halvdel, han får sendt den videre til Ole Asbjørn Liland som legger inn i feltet til Tormod Helland som setter kula i mål fra 10 m, nå er det endelig match igjen, 3-2.

Etter 60 min så går Eivind Skregelid og Martin Roar Kinden ut, inn kommer Geir Josdal og Runar Ovedal.

Når vi endelig var inne i kampen igjen, og hadde muligheter til å ta igjen Moi’s ledelse, men da slo skavankene i hodet til igjen, et par dårlige avgjørelser i de bakre rekkene gjør at hjemmelaget enkelt får inn to raske scoringer i det 61 og 66 min. En skikkelig kalddusj når vi først var på god vei inn i kampen igjen, så dermed blir det et stygt 2-5 tap, fortjent nok, selv om det ble vel mye….

Gode i dag var kaptein Ole Asbjørn Liland, debutant Nikolai Grimsby viste også bra takter i en uvant forsvarsposisjon til han å være, godt innhopp var det også av Benjamin Dåvang som så absolutt satte liv i håpet om at vi kunne få med oss poeng hjem.

Førstkommende torsdag, på Kristi Himmelfartsdag, er det kamp igjen på Tonstad, da er det Bjerkreim som kommer på besøk, så møt opp folkens, da lover vi at alle skavankene som satt i hodet under Moi kampen ligger igjen hos en eller annen psykolog…

Laget

Ole Erik Endrerud – Martin Roar Kinden (Runar Ovedal 60) – Kristian Tjomlid (Nikolai Grimsby 15) – Leif Henry Waldeland – Kristian Aasbø – Eivind Skregelid (Geir Josdal 60) – Steffen Kvello – Ole Asbjørn Liland – Geir Josdal (Benjamin Dåvang 36) – Sondre Gyland

– Tormod Helland