Home>Nyhet>Tonstadseier med 5-3
Et bilde som inneholder person, gress, spiller, utendørs Automatisk generert beskrivelse
Nyhet Sport

Tonstadseier med 5-3

 

 

Av Jan Henning Jakobsen, ass. trener

5 Div. Avd 1. Tonstad – Bjerkreim 5-3 (2-2)

Mål

1-0 (12) Steffen Kvello

1-1 (17)

Annonse

1-2 (19)

2-2 (43) Sondre Gyland

2-3 (46)

3-3 (49) Geir Josdal

4-3 (62) Sondre Gyland (str)

5-3 (89) Eirik Ovedal

Kampen som Tonstad leverte mot Bjerkreim på Kristi Himmelfartsdag inneholdt det aller meste en fotballkamp kan inneholde. Toppnivå, bunnivå, comeback med scoring, comeback med skade, mål, og ikke minst rødt kort, ikke rødt kort, glede, skuffelse, men til slutt ble det JUBEL 🙂

Skuffelsen etter kampen på Moi sist uke har vi lagt bak oss. Nå skulle det kjempes om 3 viktige poeng mot et lag som ligger kun poenget bak oss på tabellen. I kveld kreves det seier, den gode hjemmestatistikken skal opprettholdes.

Flere gutter var tilbake i fra skade, jobb, og et lite comeback var det også plass til.

Vi tar tak i kampen allerede i fra avspark, og etter 12 min spill er det venstreback Kristian Aasbø som stikker ballen igjennom til Steffen Kvello som scorer sikkert i fra 10 m hold. En perfekt start på kampen.

I det som til nå har vært en perfekt start på kampen, så skulle alt nulles ut i løpet av en tre minutters periode like etter at vi tok ledelsen.

Etter å ha vært ute i nesten 4 måneder så var endelig ventetiden over for Marius Kvello. Tilbake i startoppstilling gledet han seg enormt til kampen. Etter et overtråkk i det 16 min, så bar det rett ut på sidelinjen igjen, en gedigen skuffelse for Marius og resten av laget.

Inn for Marius Kvello kom Martin Roar Kinden.

Og som om ikke det var nok med at Marius måtte forlate banen, så snur Bjerkreim kampen med to scoringer i det 17 og 19 min, for en skuffelse. På ny gir vi bort det  vi kaller billige mål. Det må det bli slutt på hvis vi har tenkt å vinne kamper igjen.

Vi styrer resten av omgangen uten at vi kommer til de store sjansene, bortelaget kommer kun med lange baller i bakrommet som vi klarer å rydde opp i etter hvert.

Like før pause så er det klart for ny jubel på tribunen i det Bård Manneråk Bakken får trillet ballen videre til Sondre Gyland som lurer av et par spillere ved 16 meteren, finter ut keeper og setter ballen kaldt og rolig i mål fra omtrent 10 meter hold, 2-2 og pause.

Andre omgang er bare sekunder gammel når Bjerkreim går opp i ny ledelse etter at vi ikke klarer å rydde opp i egne rekker. Etter mye klabb og babb så scorer de fra kloss hold.

Like etterpå så sier midtstopper Leif Henry Waldeland takk for seg,. Han trøbler litt med den ene foten, så da er det bare ut på benken for å hvile seg, inn kommer det som viser seg å bli vår «super sub» Geir Josdal, i forrige hjemmekamp kom han inn som innbytter og scoret etter bare etter et par minutter på banen. I går skulle det gå enda raskere for Josdølen.

Tormod Helland kjemper til seg ballen i midtsirkelen i det 49 min, han ser at Geir Josdal har startet løpet sitt, og sender en perfekt ball i bakrom hvor Geir Josdal finter ut et par spillere før han setter ballen i mål via stanga med sine første touch på ballen etter innhoppet, 3-3. Vi er på ny med i kampen igjen.

Bortelaget kommer seg opp på et par visitter, og i det 55 min er det nære på at de tar ledelsen igjen, men en god inngripen av keeper Alf Erik Øksendal holder oss inne i kampen.

Når timen er spilt så er det klart for et nytt comeback etter skade. Denne gangen er det ringreven i midtforsvaret Carl Magne Fintland som entrer banen på bekostning av Martin Roar Kinden.

Vi har et lite tak på kampen nå, men må se opp for de lange ballene som bortelaget kommer med. Men med Ole Asbjørn Liland ned som midtstopper ved siden av Carl Magne så senkes pulsen til under rødt nivå for en stakket stund……..før Sondre Gyland sender pulsen til nye høyder igjen, på godt og vondt, eller ikke vondt allikevel….

Sondre Gyland setter fart med ballen i beina innover i 16 meteren der han blir lagt kontant i bakken. Dommeren peker på straffemerket, og det er Sondre sjøl som hamrer ballen knallhardt i mål, 4-3, og nå har vi vel endelig kontroll på matchen.

Ikke lenge etter sin straffescoring så blir Sondre nok en gang lagt i bakken like utenfor 16 meteren, denne gangen blåser dommeren Iikkei fløyta. Den ellers så sindige godgutten til Ragna er lynende forbanna. Dommeren får hørt det, og drar opp det gule, og så det røde, og her starter sirkuset, for Sondre har ikke gult i fra før. Det er ville protester i fra alle de oppmøtte på stadion utenom noen fans i fra Bjerkreim. Dommeren står på sitt, vi er redusert til 10 mann, og vi frykter et nytt Kåsen mareritt siden det er så mye som 25 min igjen av kampen.

Kvarteret før slutt så kommer Erling Andre Biktjørn inn for Steffen Kvello, og så har Oftedals store sønn Eirik Ovedal vært i floren i blant kveg å funnet frem fotballskoa igjen.

Det bølger litt frem og tilbake, ingen av lagene kommer seg til farlige sjanser, men så, minuttet før slutt så tenker kaptein Ole Asbjørn Liland at nok er nok. Fra egen banehalvdel har han fått kjempet til seg ballen, og det ser ut som han har fått århundres los, fintene sitter, og ballen sitter klistret i beina. En mann er passert, to , tre , jeg mister tellinga, han fortsetter til det ikke er mer bane å løpe på, stopper opp, ser opp, og der inne i feltet venter det en kar, og det er ikke hvem som helst, det er Eirik «Buffalo Bill» Ovedal som har fulgt med på kapteinens dans oppover i banen. Han får all verdens tid til å bredside ballen kontant i nettmaskene i fra 8 m, spillerne er i ekstase, dette smakte så uendelig godt.

Kampen er slutt, vi vinner fortjent 5-3, og det hadde vært surt å tape denne kampen når dommer innser, og innrømmer at han har gjort en feil ved å vise ut Sondre Gyland som ikke hadde gult kort tidligere i kampen, så det røde kortet til Sondre er strøket, og han er klar til neste kamp.

En jury kåret i kveld midtbanesliteren Nils Johannes «Brannmann Sam» Hadland til vår beste spiller, helt fortjent etter en solid kamp på defensiv midtbane.

Ca 100 tilskuere koste seg på tribunen.

Laget

Alf Erik Øksendal – Marius Kvello (Martin Roar Kinden 16) (Carl Magne Fintland 59)- Nikolai Grimsby – Leif Henry Waldeland (Geir Josdal 48) – Kristian Aasbø – Nils Johannes Hadland – Ole Asbjørn Liland – Steffen Kvello (Erling Andre Biktjørn 74) – Tormod Helland (Eirik Ovedal 74) – Sondre Gyland – Bård Manneråk Bakken

Foto: fra venstre Geir Josdal, Steffen Kvello og Tormod Helland. Foto Tonstad IL.