Home>Nyhet>Andreas Aas fikk Olsbu-stipendet
Et bilde som inneholder tekst, person, stående, poserer Automatisk generert beskrivelse
Nyhet Nyhet forts. Sport

Andreas Aas fikk Olsbu-stipendet

Andreas Aas fra Birkenes og Sirdal Ski er tildelt Marte Olsbu Røiselands stipend på 50.000 kroner. Stipendet var for fremragende treningsarbeid.

Utdelingen fant sted ved Sirdal Videregående skole og komiteen for utvelgelsen bestod av Marte Olsbu Røiseland, Roger Grubben og Johan Vesteraas.

Til stede på utdelingen var Arild Jørgensen og Gjermund Nesland fra Olympiatoppen. Sirdal kommune var representert ved assisterende kommunedirektør Jon Birkeland.

Fylkesutvalget i Agder vedtok 15. februar å bevilge 200 000 kroner til opprettelsen av et idrettsstipend.

Hvorfor opprette stipend?

Fylkesordfører Arne Thomassen har begrunnet det med følgende:

Annonse

  • Vi hadde lyst til å markere den bragden Marte har gjort. Hun har gjennom hard trening og målretta arbeid nådd lenger enn vi kunne drømme om. Født og oppvokst i Froland og gått på videregående skole i Sirdal. En ekte Egd! Hele landsdelen gleder seg over hennes fantastiske innsats. Hun er et forbilde for mange unge! Da syntes vi dette var en passende måte å markere på.

Selve stipendet kan være på inntil 50 000 kroner og skal henge så høyt at det forventes ikke å deles ut hvert år.

  • At fylket knyttet stipendet til vår skole kan vi bare tolke som en anerkjennelse av den jobben som ble gjort da Marte gikk her, og den jobben som gjøres i dag for at idrettsinteressert ungdom skal ha et videregående alternativ i Sirdal enten de vil satse mot verdenstoppen, eller de ønsker å utvikle seg og lære mye om trening og idrett, sa Johan Vesteraas, rektor ved Sirdal Videregående skole.

Foto: Marte Olsbu Røiseland delte ut stipendet til Andreas Aas.

Et bilde som inneholder tekst, gulv, person, innendørs

Automatisk generert beskrivelse

Andreas Aas fikk stipendet på 50.000 kroner.

Begrunnelse for tildeling av Marte Olsbu Røiselands stipend for fremragende treningsarbeid – sesongen 2021/2022.

Denne sesongen – som har vært den første tilnærmet fullverdige konkurransesesongen siden mars 2020 – har inneholdt mange gode resultater fra Sirdal Ski løpere – både i skiskyting og langrenn. Det tyder på at det er flere som har gjort et fremragende treningsarbeid over den tiden «Corona-perioden» har vart.

Vi som har vært trenere og tett på arbeidet som har vært lagt ned, har også sett at vi har en treningskultur som gradvis er i ferd med å utvikle seg i positiv retning.

På dette grunnlaget er det i år flere utøvere som har meldt seg på, som aktuelle kandidater til Martes stipend.

Vi håper at de som i år har vært aktuelle kandidater, men uten å kunne gå hjem med et stipend i denne omgang – tar ennå et steg i treningsarbeidet, og den sportslige utviklinga neste sesong. Og at nye utøvere viser motivasjon og glød til å gjøre et treningsarbeid som kan gjøre dem aktuelle i denne sammenhengen framover.

Den som stikker av med det første av Martes stipend – er en utøver som har hatt spesielt god sportslig utvikling gjennom de siste to sesongene. Det er uten tvil spesielt på grunn av høy kvalitet i gjennomføring av hver enkelt treningsøkt, men også på grunn av evne til å tilpasse treninga og belastning underveis på en god måte – i godt samarbeid med trenerapparatet.

Utøveren har vist god evne til å klare å kombinere arbeidet med skole og idrett, på en strukturert og god måte. Utøveren er ikke den som bruker store ord, eller som tar stor plass i treningsgruppa. Men, som går foran med god treningskvalitet, og viser veien med å legge lista opp prestasjonsmessig på felles treningsøkter.

For oss som har sett utviklinga var det ingen stor overraskelse at utøveren kunne gå inn til sin første NC seier i januar. Ei heller at dette resulterte i en plass til junior VM i skiskyting – for Norge – i Soldier Hollow i USA.

I junior VM ble det en 4.plass individuelt og VM gull i stafett, som høydepunktene for sesongen.

Stipendet på 50.000 kr går altså til Andreas Aas, fra Birkenes og Sirdal Ski.