Home>Nyhet>Egil Netland 60 år
Nyhet Nyhet forts.

Egil Netland 60 år

Egil Netland blir 60 år 23. juni.

Han er født i Flekkefjord. De første seks årene bodde han på Knaben, før de flyttet til Kvinesdal og Mandal. Familien kom til Tonstad i 1974.

Egil har fem brødre og hans foreldre heter Isak og Elfrida (84). Faren er død.

Ungdomsskolen hadde han på Tonstad. Deretter var det gymnas, med første året på Tonstad og de to siste i Flekkefjord. Deretter tok han et år på Bibelskolen før han reiste i militæret.

Så ble det jobbing i 3-4 år før han kom inn på Politihøgskolen. Første praksisår var i Lyngdal og Kvinesdal før han kom til Sirdal i 1994.

Her gikk han gradene fra sistebetjent, til 1.betjent og lensmann i 2010. Den posisjonen hadde han til 2021 da han pensjonerte seg.

Egil har i alle år vært en svært aktiv person. 12 år i lokalpolitikken for Kristelig Folkeparti fra 2007 til 2019. De samme 12 årene var han varaordfører. Så har han i alle år vært aktiv innen bedehusmiljøet, med lederverv i mange år.

Annonse

Fotball har vært hans sportsinteresse, blant annet som trener. Nå er han leder for Tonstad Idrettslag, noe han har vært siden 2019.

Egil og kona Karin Tove har fem barn og venter nå sitt 11. barnebarn. Dagen vil bli feiret i morgen på Lindland Camping med åpent hus fra klokka 1700. Der oppholder de seg mesteparten av sommeren, så flytter de tilbake til Tonstad om høsten når campingsesongen er over.