Home>Nyhet>Endelig borteseier til Tonstad
Nyhet Nyhet forts. Sport

Endelig borteseier til Tonstad

Endelig så kunne Tonstad juble etter en seier på bortebane. Ikke siden seriestarten i fjor har TIL klart å få med tre poeng hjem i bagasjen. Gårsdagens seier som på et tidspunkt så klar ut, måtte TIL til slutt slite for.

Av Jan Henning Jakobsen, ass. trener

5 Div. Avd 1 Nærbø – Tonstad 2-3 (0-2)

0-1 (14) Bård Manneråk Bakken

0-2 (30) Bård Manneråk Bakken

1-2 (59)

Annonse

2-2 (81)

2-3 (86) Nils Johannes Hadland

Kampen begynte i et rolig tempo, men i det 13. minutt så fyrer Steffen Kvello nav et godt skudd som keeper klarer å få slått ut til corner. Den blir tatt av Sondre Gyland som spiller den kort ut til Ole Asbjørn Liland som finter seg forbi et par mann før han serverer den til Bård Manneråk Bakken som setter ballen i mål via stangen fra kloss hold.

TIL holder i ballen, hjemmelaget ligger kompakt langt tilbake i banen. TIL kommer ikke til de store målsjansene, og på de sporadiske forsøkene som Nærbø kommer med, blir kontant stoppet av de fire bak hvor bautaen Carl Magne Fintland står frem med skikkelig offervilje.

Halvtimen ut i kampen så slår Nils Johannes Hadland en lang ball frem i retning Bård Manneråk «The Fox» Bakken som tar ned ballen omtrent 20 meter i fra mål. Han sender i vei et skudd som sniker seg i mål via stolpen nok en gang.

Like før pause så må Steffen Kvello forlate banen etter at en ball traff nesepartiet slik at blodet rant, inn kommer Aron Moen Kvinlaug.

Sondre Gyland sliter med strekk i lysken og gir seg etter en omgang, inn på banen igjen kommer Steffen Kvello.

TIL starter andre omgang best, og nok en gang er det Bård Manneråk Bakken som fyrer løs, men denne gangen får han ikke hjelp av stengene.

Nærbø flyttet laget lenger frem i banen etter hvert, og fikk seg en gyllen mulighet til redusering i det 50. minutt når ballen sneiet tverrliggeren.

I det 59.utt min er det ny spenning i kampen da hjemmelaget får kranglet inn et reduseringsmål.

Et par bytter gjøres i det timen er spilt, ut går Carl Magne Fintland og Erling Andre Biktjørn, inn kommer Runar Ovedal og Benjamin Dåvang.

Det er hjemmelaget som presser på for en utligning, og det gir TIL rom for kontringer uten at en klarer å produsere det helt store.

Nærbø blir tildelt et frispark nesten helt ute ved cornerflagget i det 81. minutt som blir slått bak i feltet hvor TILs markeringer har gått helt i oppløsning og utligningen er et faktum.

Dette er ikke første gangen denne sesongen hvor TIL har gitt i fra seg initiativet i kampen. Kamper som domineres klarer en ikke å sette den siste spiker i, men kampen i går kveld har heldigvis noen minutter igjen….

Fire minutter har enigjen på uret da TIL klarer å kjempe oss til en corner, Gyland’s største sønn i går for anledningen er Aron Moen Kvinlaug som svinger ballen nydelig inn i feltet hvor Nils Johannes «White Yaya» Hadland stiger til værs og treffer ballen som får en perfekt bue i retning lengste kryss. Det er deilig å se den i nettet, jubelen vil ingen ende ta, og i går tar TIL med alle poengene hjem.

Det var nok en gang flere rokkeringer i laget pga skade og sykdom, men heldigvis så er Sindre Tjørhom tilbake i målet etter flere måneder på sidelinjen med sykdom. Sykdom i forsvaret gjorde at Erling Andre Biktjørn måtte spille i en meget uvant backrolle, men unggutten til «Sibba» klarte seg bra. Gode var også midtstopper-paret som var helt nytt for året, Carl Magne Fintland og Nils Johannes Hadland. Fremover i banen så gis en rose til to-målscorer Bård Manneråk bakken, men den største buketten i kveld gis til Håvard Sinnes Haughom som var drivkraften på midtbanen, takler bra, vinner dueller i lufta, og ikke minst så satt pasningene meget bra i kveld.

De fleste tilskuerne i kveld var i fra Tonstad 🙂

Laget

Sindre Tjørhom – Erling Andre Biktjørn (Benjamin Dåvang 60) – Carl Magne Fintland (Runar Ovedal 60) – Nils Johannes Hadland – Marius Kvello – Håvard Sinnes Haughom – Ole Asbjørn Liland – Sondre Gyland (Aron Moen Kvinlaug 46) – Steffen Kvello – Geir Josdal – Bård Manneråk Bakken

Foto: Nils Johannes Hadland.