Home>Front>Folksomt på Energifestivalen
Front Næringsliv Nyhet Nyhet forts.

Folksomt på Energifestivalen

Det var folksomt på Tonstad lørdag under Energifestivalen. 36 utstillere deltok på festivalen. Ellers var det mye underholdning og aktiviteter. Gode tilbud og salg av mat. Varaordfører Isak Liland åpnet festivalen.

Norsk Ørret hadde stand og de hadde smaksprøver på røkt og grillet ørret. Andreas Lidhom, medeier i selskapet, kunne fortelle at det var 552 tonn med ørret i Sirdalsvannet i oppdrettsanlegget nå. Fisken øker med 5 tonn pr dag.

Foto: Svein Mathias Tonstad klarte 132 meter i stavtrekk på 30 sekunder.

Et bilde som inneholder person, mann, forberedelse, matlaging

Automatisk generert beskrivelse

Andreas Lidhom og Kristine Mong serverer Sirdalsørret til besøkende.

I Sirdalsvatnet er det nå 7,6 grader, i gjennomsnitt er det 6 gradet i vannet hele året. Lidhom kunne fortelle at det er god etterspørsel etter ørreten i markedet for tiden. Slaktevekten er mellom 600 gram opp til 2,5 kilo.

Bondelaget var som vanlig sterkt til stede med et variert tilbud av grillprodukter. De hadde med en ku og kalv som nettopp var nyfødt. I tillegg til noen sauer.

Annonse

Den aktive veteranbilklubben var sterkt representert med 39 biler og to Sirdalsbusser. Et sterkt innslag.

Fra underholdningen kan vi nevne Svein Mathias Tonstad som spilte gitar og sang. Morten Skretting hadde med sine to døtre, Pia og Tea, som sang mens han spilte gitar.

Et bilde som inneholder person

Automatisk generert beskrivelse

Svein Mathias Tonstad spilte og sang.

Ellers var det dansegrupper fra kulturskolen. Tøri Kvinlaug og Bendicte Gauthun spilte og sang. Så var vokalgruppen på scenen med Synniva Bethuelsen som sang solo til akkompagnement av Ragnhild Maria Sandvik på piano.

Tubaist Øyvind Grong fra Stavanger Symfoniorkester opptrådte sammen med Idar Hauge, Allan Vigre og Bendic Anderson.

Et bilde som inneholder person

Automatisk generert beskrivelse

Morten Skretting fra Øksendal på gitar, mens døtrene Pia og Tea sang.

Ellers var det bokstavlek, quiz og gjettekonkurranser. En trivelig dag, men best av alt, oppholdsvær og sola kom fram innimellom. Det gjorde at det ble en trivelig dag i sentrum. Så får en håpe Steffen Jakobsen får fint vær i kveld når det spilles opp til dans i teltet.

39 veteranbiler deltok på festivalen.