Home>Front>Fotballskole med lek og moro
Front Nyhet Nyhet forts. Sport

Fotballskole med lek og moro

86 forventningsfulle jenter og gutter kom til idrettsanlegget på Tonstad fredag ettermiddag. De skulle være med på fotballskole i helgen, med avslutning søndag med en liten turnering.

  1. Fotballgruppen til Tonstad Idrettslag arrangerer Tine Fotballskole som er et opplegg i samarbeid med Norges Fotballforbund. Deltakerne fikk ved ankomsten ryggsekk/bag, T-skjorte og drikkeflaske.

Fredag var det en treningsøkt. Så fortsetter det lørdag og søndag med to økter hver dag, avbrutt av en periode med grilling og mat. Nærbutikken på Tonstad stiller med bananer til mellommåltidet. Sirdal kommune har spandert drikkeflasker, mens Tine holder T-skjorter og bagger.

Foto: Ivrige deltakere på fotballskolen.

Alle deltakere sammen med trenere.

Gry Iren Josdal, ansvarlig leder for fotballskolen, forteller at deltakerne kommer fra hele kommunen, fra nord til sør. I tillegg er det deltakere fra Moi, Hovsherad, Egersund, Sandnes og Bergen.

  • Idrettslaget gjør denne jobben på dugnad. Spillere fra A-laget, både herrer og damer, stiller opp som trenere, sier Gry Iren og legger til at det er 15 trenere med denne helgen.

Deltakerne som er med på fotballskolen, er i alderen fra 5-6 år opp til 12-13 år. I fjor var det 70 deltakere. I år er det opp mot 90. Noen ekstra kom til på lørdag.

Annonse

  • Denne fotballskolen er åpen for alle, enten du kommer fra Sirdal eller andre kommuner. Det er bare kjekt med nye deltakere. Barnefotballen skal være lek og moro og mestring, sier Gry Iren og legger til at gruppen blir delt inn i grupper etter alderen.

Et bilde som inneholder person, utendørs, kvinneAutomatisk generert beskrivelse

Gry Iren Josdal leder fotballskolen.

Det koster 500 kroner for å delta på fotballskolen. Deltakerne får alt gratis, inklusive grillmaten. Er det noen som ikke får det til å strekke til med påmeldingsavgiften, så ordnes det med tilrettelagt hjelp. Ifølge Josdal skal ingen bli stående utenfor, hvis de ønsker å delta.

Fredag var det nærmere 30 grader i sola. Men ingen får bade mens de deltar på fotballskolen. Da har fotballgruppen ansvar for dem og da skal de være på fotballbanen og ikke på badeplassen.

Kult. Kjempegøy. Superlativene var mange da de unge fikk utdelt utstyr. Det var lett å se på ansiktsuttrykkene at dette var gøy. De sprang og hoppet og gledet seg i finværet, med og uten drikkeflaske. Noen slo ring, innimellom fotballopplæringen. Dette blir en helg som huskes.

Et bilde som inneholder gress, fotball, tre, lekerAutomatisk generert beskrivelse

Her er det første øvelsen på fotballskolen for de eldste.

En ekstra oppvisning mellom øktene.

Fotballbingene ble brukt for de minste.

Et bilde som inneholder gress, person, utendørs, fotballAutomatisk generert beskrivelse

Her blir deler av deltakerne delt inn i grupper.

Trenere underviser de eldste deltakerne før de starter treningen.