Home>Front>Imponerende brodering av 96-åring
Et bilde som inneholder person, innendørs Automatisk generert beskrivelse
Front Kommunen Nyhet Nyhet forts.

Imponerende brodering av 96-åring

Det er helt imponerende hva 96-åringen Johanna Valevatn klarer å brodere uten briller. Det er noen flotte duker og produkter hun leverer til basaren, sier Tordis Brekke, som skryter av venninnen. Styrer Elin Nedland ved Dagsenteret på Tjørhom er helt enig.

Årets basar i Sirdal. Toril Åsemoen, ansatt ved Dagsenteret, sier det ikke er mange basarer som har så mye hjemmelaget som denne.

Det setter publikum pris på. Nærmere 100 besøkende var til stede på den kjente basaren. Smørbrød ble servert, sammen med hjemmelagede kaker, kringler og kaffe.

Foto: Tordis Brekke viser fram dukene til Johanna Valevatn.

Et bilde som inneholder innendørs, gulv

Automatisk generert beskrivelse

Jørgen Solheim viser fram sin spesialproduksjon.

  • Jeg har foreløpig ikke helt oversikt over hvor mange lodd det ble kjøpt. Men jeg antar cirka 65.000 kroner i form av kontanter og vipps, sier Nedland.

Omkring 200 gaver var med på trekningene i løpet av kvelden. Flere runder med årer, før barnebok og hovedbok ble utloddet. Det er de mange broderte dukene, sammen med strikkede gensere, som lokker mange til basaren. En del gaver var gitt, så alt var ikke laget.

Annonse

Et bilde som inneholder innendørs, gulv, rotete, møbler

Automatisk generert beskrivelse

Mange flotte gaver til åresalget.

På dagsenteret er det seks faste pensjonister hver tirsdag og torsdag. I tillegg er det noen som stikker innom, eller får arbeid med seg hjem. Hver torsdag kommer 10-12 personer og spiser middag. Dette må forhåndsbestilles.

  • Pengene skal nå brukes til å kjøpe inn garn, broderi og annet materiell. Nå får de produsere hva de ønsker. Materiellet er kostbart ved innkjøp, men medlemmene av dagsenteret har en imponerende høy produksjon, sier Nedland.

Et bilde som inneholder innendørs, person, tak, personer

Automatisk generert beskrivelse

Der var nokså fullt ved langbordene på Grendehuset på Tjørhom.

Tirsdag skal medlemmene på Tjørhom og Tonstad på felles tur til Rysstad i Brokke, hvor de skal spise middag. Omkring 15 personer blir med på turen.

I tillegg til serveringen er det musikere fra Gyland som er faste medlemmer og underholdere av denne basaren. De har deltatt siden 2014. Medlemmene av orkesteret er Anne Lise Myre Nilsen, Arvid og Andre Nedland og Olaf Thormodsæter på trekkspill.

Et bilde som inneholder person, innendørs

Automatisk generert beskrivelse

Arvid og Andre Nedland med gitarer og Anne Lise Myre Nilsen som sanger.

Et bilde som inneholder innendørs, gulv

Automatisk generert beskrivelse

Tordis Brekke har brodert denne juleduken.

Et bilde som inneholder innendørs, person, tak, gulv

Automatisk generert beskrivelse

God stemning på basaren torsdag kveld på Tjørhom.