Home>Front>Kjekk hagekonsert med Hilde
Et bilde som inneholder utendørs, person, rosa Automatisk generert beskrivelse
Front Kultur Nyhet forts.

Kjekk hagekonsert med Hilde

Hilde Selvikvåg gjestet tirsdag Sirdal Huskyfarm og holdt en kjekke og intim hagekonsert, med snaut 100 tilskuerne. Hun fikk god kontakt med publikum når hun stod foran en stor Rododendronbusk, som var plantet for 25 år siden av Tone og Odd Kvinen. En nydelig ramme.

Dette stod i stil med Hilde sine sanger og fortellinger fra oppveksten på Lyefjellet. På besøk hos besteforeldrene i Selvikvåg og sommerferiene hos besteforeldre i Hakadal. Ideen med hagekonserter lanserte hun på facebook og 300 svar kom inn. 40 steder ble valgt. Runtlenset var en av de heldige som fikk besøk av Hilde og samboer, Erik Stakkeland. Han er lyd og keyboardtekniker, samt utdannet i klassisk piano.

Foto: Hilde framførte 12 sanger i Sirdal.

Et bilde som inneholder utendørs, gress, stein, personer

Automatisk generert beskrivelse

Der kunne godt vært flere tilskuere.

Hilde takket ja til Gunhild Kvinens forespørsel om å komme til Huskyfarmen. Hilde satte stor pris på å sitte tett og å se hverandre i den fine naturen. Bedre kontakt enn å være i en mørk konsertsal.

Hun presenterte seg og sa at far kom fra Kampen i Stavanger og de hadde et familiested i Selvikvåg i Høgsfjorden. Mamma var oppvokst og kom fra Hakadalen.

Annonse

Derfor var det en sang om Anemoner, som hun var så glad i, fra Selvikvåg. Piano begynte hun å spille som fem-åring. Gitarspill startet hun med for snaut to år siden og Thomas Dybdahl var læremester noen timer med de viktigste grepene.

Et bilde som inneholder person, utendørs, tre, holder

Automatisk generert beskrivelse

Hilde fikk hjelp av Thomas Dybdahl som læremester med gitarspill.

Sangen som er gjengitt, er litt på norsk og litt på fransk. En venninne lærte henne noen franske gloser da ble sangen til.

Da hun var blitt voksen, var hun veldig glad for den trygge og gode oppveksten som foreldrene hadde gitt henne og hennes søsken. Så sang hun en sang for foreldrene, hvis de skulle ha behov for hennes hjelp på et senere tidspunkt.

Jahn Teigen var en av hennes barndomsfavoritter. På vei til ferie i Hakadal spilte hun kassetten om og om igjen på bilturen. Senere ble hun invitert til Teigen i Sverige hvor hun sang Sensasjon på sin egen måte i et program for NRK.

Hilde kommer til høsten med en ny sang fra Hakadal. Sangen giret et tilbakeblikk på fantastiske somrer sammen med familien. De spiste vafler. Gikk på tur. Badet.

Et bilde som inneholder utendørs, person, tre, trekkspill

Automatisk generert beskrivelse

Erik og Hilde avsluttet med piano og to-radar.

En annen plass i hjertet var deltakelsen med to-raderklubben i Jærbelgen Trekkspillklubb. – Kaffepausene var imidlertid kjekkest, med den fantastiske serveringen, minnes Hilde.

Kvelden ble avsluttet med Lykkeland, hvor Erik spilte piano og Hilde to-radar. Det kunne godt vært enda mer publikum til stede på en så fin konsert.

Spillelisten var:

 1. I min hage
 2. Indie
 3. Anemone
 4. Fryd
 5. La det skje
 6. Mine store
 7. Alt for deg
 8. Sensasjon
 9. Karusell
 10. Kyss meg øve gjerdet
 11. Den finaste eg veit
 12. Lykkeland

Et bilde som inneholder tre, person, utendørs, personer

Automatisk generert beskrivelse

Rododendronplanten var en fin bakgrunn for konserten.