Home>Nyhet>Målrik kamp mot Varhaug 2
Et bilde som inneholder gress, tre, fotball, leker Automatisk generert beskrivelse
Nyhet Sport

Målrik kamp mot Varhaug 2

Det ble en fartsfullt og spennende kamp på Tonstad stadion fredag og det hele endte til slutt i poengdeling i et aldri så lite målkalas.

Av Jan Henning Jakobsen, ass. trener

5 Div. Avd 1. Tonstad – Varhaug 2, 4-4 (3-3)

Mål

1-0 (9) Sondre Gyland

2-0 (17) Tormod Helland

Annonse

2-1 (23)

2-2 (30)

2-3 (36

3-3 (40 Tormod Helland

4-3 (70) Sondre Gyland

4-4 (86)

Bortelaget Varhaug 2 hadde tatt med seg det som sies å være noe av det beste de har mønstret denne sesongen, men det var hjemmelaget Tonstad som tok tak i kampen i fra start.

Det første målet ble satt inn i det 9. minutt da Marius Kvello slår en ball inn i fra høyresiden som spiss Tormod Helland brasse-sparker i stolpen. Førstemann på returen var Sondre Gyland som sender ballen i mål fra ca 10 meter, 1-0.

Vi fortsetter trykket mot bortelagets mål, og i det 12. minutt var vi nære på i det Tormod Helland sender i vei et godt skudd som keeper redder.

I det 17. minutt går vi opp i en 2-0 ledelse etter en meget vakker scoring i lengste kryss i fra omtrent 20 meter kredidert Tormod Helland.

Sondre Gyland sender i vei et godt skudd i det 20. minutt som keeper nok en gang står i veien for.

Og så, ut av ingenting, så klarer Varhaug 2 å snu kampen med tre scoringer i løpet av 13 minutter. En fryktelig kalddusj i en kamp vi har vært klart best i.

En Sondre Gyland corner som blir slått inn i feltet i det 40. minutt havner etter mye klabb og babb hos Tormod Helland som nok en gang smeller ballen i mål i lengste hjørnet til en meget fortjent utligning.

Like før pause er Sondre Gyland på vei igjennom, men skuddet i fra god posisjon går like til side for mål.

Til andre omgang så viker Carl Magne Fintland plass for Eivind Skregelid. Andre omgang skulle ikke bli like severdig som første, men det er TIL som får til det lille som skapes foran målene.

I det 56. minutt går Mads Andor Eitland, Geir Josdal og Tormod Helland ut, inn kommer Kristian Aasbø, Benjamin Dåvang og Eirik Ovedal.

I det 70. minutt så slår Ole Asbjørn Liland en kort corner til Sondre Gyland som tar ballen med seg til hjørnet av 16-meteren hvor han sender ballen vakkert inn i motsatt kryss, 4-3.

77. minuttt ut med Sondre Gyland, inn med Aron Moen Kvinlaug.

Kampen ser ut til å gå mot nok en hjemmeseier, som det har gjort i alle seriekampene på hjemmebane de to siste sesongene, men i det 86 min blir Varhaug 2 tildelt et korrekt i dømt straffespark som blir ekspedert i mål. Da ender det hele med poengdeling.

God på hjemmelaget i kveld var Tormod Helland med to vakre scoringer, en jury kåret en meget god Nikolai Grimsby til banens beste, en god første omgang på defensiv midtbane, ble fulgt opp av en like god prestasjon i 2. omgang som midtstopper.

Ca 100 tilskuere.

Lagoppstilling

Alf Erik Øksendal – Marius Kvello – Carl Magne Fintland (Eivind Skregelid 46) – Michael Moen – Mads Andor Eitland (Kristian Aasbø 56) – Nikolai Grimsby – Ole Asbjørn Liland – Steffen Kvello (Erling Andre Biktjørn 85) – Geir Josdal (Benjamin Dåvang 56) – Sondre Gyland (Aron Moen Kvinlaug 77) – Tormod Helland (Eirik Ovedal 56)