Home>Kommunen>Samhold, kjærlighet og toleranse
Et bilde som inneholder himmel, bilvei, utendørs, person Automatisk generert beskrivelse
Kommunen Nyhet Nyhet forts.

Samhold, kjærlighet og toleranse

Skolene i Sirdal har denne uken hatt fokus på Pride, hvor samhold, kjærlighet og toleranse har vært viktige emner i undervisningen. Tonstad skule markerte avslutningen på uken i egne klasser. Elevrådet ved Sinnes skule markerte med et lite tog samt heising av Pride-flagget. Ingvild Nygård Fidjeland holdt også en appell/tale før flaggheisingen.

Markeringen var at det var 50 år siden det ikke lenger var ulovlig å være homofil i Norge.

  • Feiringen er en påminning om at skeive har måttet kjempe en hard kamp mot fordommer og diskriminering i lang tid. Det er bra at det ikke er like galt nå, sa Ingvild.
  • For verden har alltid et steg å gå i en positiv retning. Et av de stegene er vi med på i dag. Med å feire Pride for første gang på Sinnes skule.

På vegne av elevrådet ønskte Ingvild at Sinnes skule skal være en trygg plass for alle. Der alle skal føle seg sett og inkludert. At en kan være seg selv, elske de en elsker og få god støtte av andre elever og lærere på skolen.

  • Ved å være med på å gå i tog, uttrykker vi vår støtte og verdier som mangfold, toleranse, åpenhet og likestilling, fortsatte Ingvild.

Det er viktig at vi gjør denne markeringen, for det er faktisk en menneskerettighet å elske de en vil. Artikkel 16 sier nemlig at alle voksne har lov til å gifte seg med den de vil og stifte familie uten noen begrensninger. Ingen har rett til å fortelle deg hvilket kjønn det skal være.

Slik er det imidlertid ikke i alle land. Det å være homofil er ulovlig i hele 68 land. I åtte land kan du bli dømt til døden for homofili.

  • Det er i dag vi feirer Pride, feirer at det er lov å elske de en elsker og får en påminning om at det er en menneskerett. Nå kommer flagget til å være oppe i dag. Det er viktig at vi som medelever støtter og ikke trekker ned andre rundt oss. Legning definerer ikke deg som person, avsluttet Ingvild.

Foto: Ingvild Nygård Fidjeland først i toget (til venstre).

Annonse

Et bilde som inneholder utendørs, gress, himmel, bakke

Automatisk generert beskrivelse

Elevene samlet for å høre Ingvilds tale.

Det minste skoletrinnet, 1. – 4. klasse, fant egne flaggstenger og laget regnbueflagget. De øvrige elevene hadde egen undervisning hvor Amnesty var en god støtte i dette opplegget.

  • Vi har fortalt elevene om de land og stater hvor de opplever undertrykkelse og hvilken straff de kan oppleve hvis det blir kjent at de er homofile, forteller lærer Hilde Sinnes. – Toleranse og respekt har vært viktige nøkkelord i denne undervisningen.

Elevene på Sinnes avsluttet Pride-markeringen i kantinen med fargerike fruktspyd, etter å ha gått i tog.