Home>Front>Sirdalsvatnet Hotel
Et bilde som inneholder gress, utendørs, himmel, bygning Automatisk generert beskrivelse
Front Næringsliv Nyhet Nyhet forts.

Sirdalsvatnet Hotel

Sirdalsvatnet Hotel er navnet på det nye overnattingssted og restaurant på Tonstad. – Det gjenstår en del detaljer før åpningen kan finne sted, tidligst til høsten, sier Tommy Kvello til Sirdalmedia.

Kvello skal leie det gamle messebygget til Sira-Kvina Kraftselskap. Han er sammen med Kristian Tronstad og Kamil Szuster. De eier en tredjedel hver av selskapet, Sirdalsvatnet Hotel Drift & Catering AS.

Foto: Lokalene ligger med flott utsikt over Sirdalsvatnet.

Et bilde som inneholder kart

Automatisk generert beskrivelse

Messebygget ligger ved utgangen av Sira-elva og med fin utsikt over Sirdalsvatnet.

Før åpningen kan finne sted, må følgende på plass:

  • Sirdal kommune må bli enige med SiraKvina Kraftselskap om en kjøpesum for Messe-bygget.
  • Ny reguleringsplan for kraftvitensenter, treningslokaler, aktivitetsområde og omregulering til hotelldrift må godkjennes.
  • Sist, men ikke minst, må Sirdalsvatnet Hotel bli enige med kommunen om en leieavtale.
  • Kommunestyret skal nå behandle søknad om bevilling av alkohol i lokalene.

Puben B 20, som Kvello og Tronstad er medeiere av, skal fortsette som før. Kvello skal være daglig leder for det nye selskapet som skal drifte hotellet.

Annonse

  • Dette blir kjempespennende. Jeg tror det er behov for et hotell- og spisested på Tonstad. Vi blir et alternativ til Tonstadli, sier Kvello.
  • Vi har skaffet mannskaper med kokk, servitører og renholdspersonell.

Sira-Kvinas messe er bygd i 1965. Messa består av blant annet kjøkken, matsal og inntil 20-22 overnattingsrom med eget bad/toalett. Samlet areal for Messa er ca. 1.500 kvadratmeter. Messa ligger fint til med utsikt over nordenden av Sirdalsvatnet. Messa er regulert til hotell/overnatting. Tilgjengelig parkering utenfor bygget.

  • Dagens rom er med enkle senger. Vi satser på nye senger med plass til to på hvert rom. Det gir muligheter for overnatting av 40 besøkende samtidig, sier Kvello.

Da kommunen hadde annonsering om leie av Messe-bygget ute, var det fire-fem selskaper som viste interesse for å drive dette stedet.

Ifølge reguleringsplanforslaget kommer de nye bygningene (merket med gult) nærmere elva Sira og i forlengelse av Messebygget.

Et bilde som inneholder utendørs, himmel, bygning, fjell

Automatisk generert beskrivelse

Inngangspartiet til Messebygget fra parkeringsplassen på baksiden.