Home>Nyhet>Storseier for Tonstad
Et bilde som inneholder gress, tre, person, utendørs Automatisk generert beskrivelse
Nyhet Nyhet forts. Sport

Storseier for Tonstad

Det var knyttet stor spenning inn mot tirsdagens kamp mot Klebe i det bortelaget har vist god form i de siste kampene hvor de bla har beseiret Moi og Hovsherad. To lag som TIL har trynet mot, men i kampen levnet TIL ikke motstanderen til å finne gnisten en gang. I motsetning til TILs gutta som smalt til så fort lunta ble tent, for en match det skulle bli. Ikke siden St. Hansaften i 2011 har Tonstad scoret flere seriemål i en og samme kamp da de den gangen slo Kåsen 10-2 på Tonstad.

Av Jan Henning Jakobsen, ass trener

5 Div. Avd.1 Tonstad – Klebe 9-2 (5-1)

Mål

1-0 (6) Geir Josdal

2-0 (14) Håvard Sinnes Haughom

Annonse

3-0 (30) Tormod Helland

3-1 (32)

4-1 (37) Sondre Gyland

5-1 (44) Kristian Aasbø

6-1 (57) Eirik Ovedal

7-1 (59) Marius Kvello

7-2 (65)

8-2 (83) Geir Josdal

9-2 (90+1) Eirik Ovedal

Flere spillere hangler fortsatt med skader, og i tillegg så hadde TIL ingen keepere tilgjengelige til kampen. Da ble det å putte inn spissen Eirik Ovedal til å vokte buret.

TILblir enige om at enskal prøve å presse høyt i kampen. TIL klarer å ta tak i kampen fra avspark, og allerede etter 9 minutters spill så skjer det på venstresiden, Tormod Helland vinner ballen og trer den videre til Geir Josdal som trekker seg innover langs 16 meteren før han smeller til med venstrefoten sin og ballen seiler vakkert inn i motsatt kryss, 1-0.

13 minutt er spilt da det kombineres fint, nok en gang på venstresiden,. Denne gangen er det Steffen Kvello som spiller fri Geir Josdal som dessverre setter ballen utenfor i fra god posisjon.

Bare minuttet senere er hjemmelaget på farten igjen. Denne gangen er det Tormod Helland som finner Håvard Sinnes Haughom som kun trengte 14 minutter med fotball etter at han vendte hjem på skoleferie før han setter ballen vakkert i mål til 2-0 ledelse.

Klebe prøver å spille seg fremover op banen, men de klarer ikke å komme seg igjennom en meget sterk forsvarsfirer. Fremover på banen sitter det etter hvert som et skudd.

Vi kommer til en vanvittig dobbelsjanse etter 21 minutter da det først er Steffen Kvello som fyrer avsted et godt skudd som keeper må gi en retur på. Ballen havner så etter hvert hos Tormod Helland som sender ballen over målet.

TIL kjører på, og det er Ole Asbjørn Liland som sender i vei et godt skudd i det 27 minutt som keeper redder.

Halvtimen er spilt da TIL får et fint samarbeid på høyresiden, der Marius Kvello finner Tormod Helland som tar ballen med seg innover mot 16 meteren før han sender et prosjektil i keepers lengste hjørne, og TIL er foran med tre.

Vi gir bortelaget en mulighet til å score i kampens første halvtime, og den sjansen lar de ikke gå i fra seg. Klebe reduserer, og ikke nok med det så må en av kampens store profiler så langt ut med skade. Tormod Helland får seg en smell, og erstattes av Eivind Skregelid.

Det noteres en god mulighet for Geir Josdal i det 34 minutt, før Sondre Gyland tar saken i egne hender i det 37 min utt da han broderer seg igjennom hele Klebe -orsvaret før han setter ballen i mål fra 8-9 meter, 4-1.

Like før pause så slår Sondre Gyland et frispark inn i feltet som Geir Josdal smeller i tverrliggeren, og først frempå på returen er Kristian Aasbø som setter ballen inn i nettmaskene med «Aasbø junior».

5-1 til pause kunne, og burde ha vært mye større. Her har TIL levert en fantastisk 1 omgang, og gutta skal levere bra de siste 45 også.

TILgjør et keeperbytte til andre omgang, Eirik Ovedal river av seg keeperhanskene, for nå skal han opp å score mål. Carl Magne Fintland ofrer ikke mer en de vanlige 45 minutter av sin helse på fotball og viker plass for midtstopper Leif Henry Waldeland som i kveld må snøre på seg keeperhanskene….

Andre omgang starter med at Sondre Gyland drar seg innover i banen fra sin venstreside, skuddet hans i fra ca 16 meter blir reddet av keeper. Like etterpå må Sondre forlate banen med smerter i muskulaturen i foten. Da får TIL sende han en tur på massasje-benken til Ragna fort som fy slik at Sondre blir klar til kamp på St. Hansaften.

Marius Kvello skulle bidra meget bra offensivt i den siste omgangen, og med evigunge Eirik Ovedal på topp så skulle det etter hvert bli mye moro. I det 57 minutt da Marius sprinter oppover sin høyreside, nede med dødlinjen får han sendt ballen inn i feltet hvor den ble ekspedert nydelig i mål av Eirik Ovedal fra 5 meters hold.

Nå går det slag i slag, spillet sitter så all deles nydelig. Det jobbes knallhardt av alle, og det er skikkelig fint spill vi er vitne til, som i det 59 minutt når venstre back Kristian Aasbø kopler inn turboen og fosser fremover sin venstre flanke før han like før dødlinjen legger ballen inn langs bakken hvor motsatt back Marius Kvello har kommet på et heseblesende løp og setter ballen i mål fra 5 meter.

Marius Kvello var ikke så lysten på å sette seg på innbytterbenken, men der bar det i det 63 minutt, innpå kom Runar Ovedal.

Klebe skulle få inn sitt siste reduseringsmål i det 65 minutt etter at TIL tok et aldri så lite «pit stop» i de bakre rekker.

Etter 76 minutt er Håvard Sinnes Haughom ferdigspilt, og da er plutselig Marius Kvello tilbake på banen igjen.

Runar Ovedal skulle få seg et meget godt innhopp. I det 79 minutt drar han seg fri på venstresiden, innlegget hans havner hos Geir Josdal som smeller ballen like til side for mål.

Kampens vakreste angrep kom i det 83 minutt etter at keeper Leif Henry Waldeland plukker ned en høy ball etter et Klebe frispark,.Han løfter blikket fort og ser at Steffen Kvello er fri på venstre kanten av 16 meter, Steffen tar ned seg ballen fremover før han sender den videre frem til Eirik Ovedal som fosser fremover venstresiden, løfter blikket, ser at Geir Josdal har kommet seg inn i fem-meteren hvor han mottar ballen og hamrer den på beste Josdal stil i mettmaskene.

Kampens siste scoring var nok en kombinasjon i mellom de to gutta som til slutt skulle bli de eneste to-målscorerne i kampen. Denne gangen er det Geir Josdal som flikker ballen igjennom til Eirik «Buffalo Bill» som setter ballen i mål alene med keeper i fra 12-13 m.

En jury kåret i kveld Geir Josdal til banens beste, meget fortjent etter 90 hardtarbeidende minutter som endte med to mål og en assist. God var også Eirik Ovedal som på 45 minutter også endte med samme «poengsum» som Geir Josdal.

Ellers så vil jeg notere at alle utpå der leverte en formidabel innsats. Da er det bare å bygge videre på tirsdagens forestilling, så kan det bli flere festforestillinger.

Ca 100 tilskuere

Laget

Eirik Ovedal – Kristian Aasbø – Nikolai Grimsby – Carl Magne Fintland (Leif Henry Waldeland 46) – Marius Kvello (Runar Ovedal 63) – Håvard Sinnes Haughom (Marius Kvello 76) – Ole Asbjørn Liland – Steffen Kvello – Sondre Gyland (Mads Andor Eitland 54) – Tormod Helland (Eivind Skregelid 33) – Geir Josdal

Foto: Eirik Ovedal og Geir Josdal.