Home>Nyhet>Tapte spennende kamp
Et bilde som inneholder gress, fotball, leker, utendørs Automatisk generert beskrivelse
Nyhet Sport Tonstad

Tapte spennende kamp

Det skulle bli en spennende kamp på Hovsherad fredag kveld, i motsetning til i fjor hvor det ble en kjempesmell. Marginene var ikke på TILs side i gårsdagens kamp, hvor spesielt første omgang var meget bra.

Av Jan Henning Jakobsen, ass trener

5 Div. Avd 1. Hovsherad – Tonstad 2-1 (0-1)

Mål

0-1 (32) Geir Josdal

1-1 (61)

Annonse

2-1 (81)

Sondre Gyland var i det lekne hjørnet, og det er han som starter ballet med en stor mulighet allerede etter 7 min spill. Forsøket gikk til side for mål.

Hovsherad kommer til en bra mulighet etter 9 min hvor ballen settes på utsiden av stolpen etter at en av deres spillere var alene igjennom med keeper.

Bare et par minutter senere er Sondre igjen løs på sin venstre side, lurer av et par spillere før han setter skuddet sitt kontant i stolpen i fra 12 meters hold.

TIL eier kampen, og det er helt utrolig at en ikke klarer å sette ballen i mål, mulighetene er der.

28 min nå, Ole Asbjørn Liland tråkler seg fremover, finner Sondre Gyland som igjen lurer av et par spillere før han setter ballen like til side for mål i fra god posisjon.

Halvtimen er spilt når Sondre Gyland igjen er på farten fremover på sin venstre side, denne gangen går skuddet innenfor stengene, men dessverre rett på keeper.

I det 32 min skulle det endelig lykkes, og det er nok en gang Sondre Gyland som tråkler seg fremover på venstrekanten, hans presise innlegg hamrer Geir Josdal i nettmaskene i fra 12-13 meters hold, en meget fortjent ledelse.

Like før pause er Hovsherad nære utligning da et langskudd smeller kontant i tverrliggeren. Dermed gåren til pause med en meget fortjent ledelse, en ledelse som så absolutt burde vært større.

I pausen så gir midtstopper generalen Carl Magne Fintland seg etter at han ikke tør å pushe bena helt til bristepunktet. Ny i midtforsvaret er Nikolai Grimsby, og inn på midtbanen kommer Aron Moen Kvinlaug. TIL bytter også ut Erling Andre Biktjørn på topp med Benjamin Dåvang.

Et bilde som inneholder fotball, leker, gress, ball

Automatisk generert beskrivelse

Andre omgang starter med at Hovsherad nok en gang smeller ballen kontant i tverrliggeren.

Høyreback Marius Kvello må gi seg med en dårlig fot etter 56 min, inn kommer Erling Andre Biktjørn.

60 min, nytt bytte, ut med målscorer Geir Josdal, inn med Eirik Ovedal.

Det er Hovsherad som har tatt kommandoen i starten av 2. omgan, ikke akkurat finspill de viser, men de kommer med flere gode dødballsituasjoner som TIL ikke klarer å rydde opp i. Etter 61 min da en ikke klarer å få bort ballen etter en corner, så dermed sitter utligningen for hjemmelaget.

Etter at hjemmelaget har hatt ballen mest i den siste omgangen så våkner TIL endelig litt til live igjen, to ganger fosser Benjamin Dåvang nedover sin høyre side, etter 72 min finner han Eirik Ovedal som setter ballen like utenfor. I det 80 min så er det Eirik som nok en gang får ballen i fra Benjamin, denne gangen setter han ballen kontant i stolpen, marginene er slettes ikke på Tonstads side.

Like etterpå så går hjemmelaget i angrep, vinner en corner som slås inn i feltet hvor en avslutning først går i tverra, ballen havner utpå 16 m hvor selvfølgelig Joakim Ødegård står klar med venstreslegga og hamrer ballen knallhardt opp i hjørnet til ledelse for hjemmelaget, en ledelse som de dessverre tok vare på….

Denne kampen var et stort skritt i riktig retning, kanskje den beste kampen vi har levert så langt i årets sesong spillemessig, men når målene uteblir, så uteblir også poengene, I denne kampen hadde gutta virkelig fortjent en bedre skjebne.

Gode i kveld var Michael Moen i forsvar, Steffen Kvello og Ole Asbjørn Liland på midten leverte, men banens gigant, og da spesielt i første omgang var Sondre Gyland som herjet fælt med sine driblinger på venstre siden.

Laget

Alf Erik Øksendal – Mads Andor Eitland – Carl Magne Fintland (Aron Moen Kvinlaug 46) – Michael Moen – Marius Kvello (Erling Andre Biktjørn 56)( Martin Roar Kinden 81) – Nikolai Grimsby – Ole Asbjørn Liland – Steffen Kvello – Sondre Gyland – Geir Josdal (Eirik Ovedal 60) – Erling Andre Biktjørn (Benjamin Dåvang 46)