Home>Front>Blink: Monsterbakken onsdag
Front Nyhet Sport

Blink: Monsterbakken onsdag

Verdens beste langrennsløpere, skiskyttere og langløpere er igjen klare for å bestige monsterbakken på onsdag. Lysebotn opp, fra kaien til Øygardstøl. Blinken 2022 starter onsdag, fortsetter med langløp på Ålgård torsdag, så blir det langrenn og skiskyting i Sandnes sentrum fredag og lørdag. Folkefesten er tilbake etter to år med restriksjoner og koronapandemi.

Løypa er den kjente på 7,5 kilometer som starter på kaien i Lysebotn. Så følges de spektakulære 27 hårnålsvingene med 10 prosent gjennomsnittlig stigning opp til Øygardstøl.

Foto: Skiløperne er slitne når de kommer opp monsterbakken og går i mål for Lysebotn opp.

Et bilde som inneholder kart

Automatisk generert beskrivelse

Løypekartet over Lysebotn opp hvor det skal gås 7,5 kilometer. Vestly Arkitektur har laget kartet.

Dette året er det vanlig løp med aldersbestemte klasser først som går en eller to kilometer fra klokka 11.30. Så starter kvinneklassen klokka 12.15, før kvinner og menn som vil stake hele løypa starter klokka 14.00. Avsluttes med herreklassen klokka 15.15.

Lyseveien vil være stengt under arrangementet. De som vil besøke arrangementet må parkere to kilometer før Øygardstøl. Det betyr i område inn til Langevatnet. Derfra vil det være shuttle-busser ned til målområdet.

Annonse

For alle langrennkonkurranser har det internasjonale skiforbundet innført en ny regel fra 1. juli som krever at det må være trinser på rulleskistavene.

Marte Olsbu Røiseland deltar i Blinkfestivalen.

Et bilde som inneholder person, utendørs, sport

Automatisk generert beskrivelse

Heidi Weng stiller til start i Lysebotn Opp onsdag.

Løypa går fra kaien i Lysebotn opp til Øygardstølen på 640 meter.