Home>Front>Boligsalg: Ansatte har 1. prioritet
Et bilde som inneholder rotete Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet

Boligsalg: Ansatte har 1. prioritet

Ansatte i Sira-Kvina Kraftselskap som leier bolig av firmaet, vil få første prioritet ved salg av de 18 boligene som selskapet skal kvitte seg med, sier Marita Lervik, eiendomsmegler i Aktiv Eiendomsmegling i Kvinesdal, til Sirdalmedia.

Totalt eier kraftselskapet 23 boliger, men vil beholde fem. 18 boliger skal selges og cirka 50 prosent av de som har leieforhold, har vist interesse for å overta/kjøpe boligene. De øvrige boligene vil komme ut på det åpne markedet for salg. Da kan det passe for førstegangskjøpere eller eldre som gjerne vil ha alt på et golv.

Lervik sier at prosessen er i gang med salg til ansatte og klargjøring for det åpne markedet. Boligene som ligger langs elva Sira, nedenfor brannstasjonen og brua, er taksert til mellom 1,4 – 1,8 millioner kroner.

  • Boligene er fra 1970-tallet. Teknisk er boligene ok, men det vil nok kreve litt oppussing og modernisering for å tilfredsstille dagens behov, sier Lervik, som legger til at boligene har en fin beliggenhet, sentralt i Tonstad sentrum.

Boligene som skal selges har alt på et plan, inklusive garasje. Så er det noen rekkehus med carport som også skal selges. Boligene varierer i størrelse fra 120 til 150 kvadratmeter.

Tonstad er forventet å bli et kjøpers marked når Sira-Kvina legger ut så mange boliger for salg. I tillegg har Sirdal kommune kjøpt Knausane Utvikling med plass til 90 boligenheter. I første omgang er det planlagt å tilrettelegge for 16 boligtomter. De skal være klar til 1. november.

I tillegg er det muligheter for å kjøpe seg tomt av Endre Haukelid, rett over brua ved fylkesvei 42. Der har Haukelid opparbeidet et boligområde på 20 dekar med 13 tomter. 6 tomter er solgt og 7 er ledige for salg.

Annonse

Foto: Kraftselskapets boliger ligger langs elva nedenfor brannstasjonen og brua.

Et bilde som inneholder person, innendørs, vegg, mann

Automatisk generert beskrivelse

Administrerende direktør Gaute Tjørhom opplyser at selskapet, ifølge strategiplanen, skal selge 18 boliger fram til 2023.