Home>Nyhet>Brakk foten – måtte bæres ned
Et bilde som inneholder person, utendørs Automatisk generert beskrivelse
Nyhet

Brakk foten – måtte bæres ned

Øvre Sirdal Leitegruppe fikk klokka 16.34 lørdag melding om en tysk dame som hadde skadet seg på vei hjem fra Kjerag. Fem medlemmer fra leitegruppen rykket ut og fikk båret henne ned den siste fjellsiden før parkeringsplassen ved Øygardstøl.

  • Den tyske damen hadde brukket foten. Vi spjelket henne og la foten i vakuum. Deretter ble hun festet til båren. Heldigvis var det ikke mer enn 700 meter ned fra toppen, sier Arvid Tjørhom, leder av leitegruppen, til Sirdalmedia.
  • Det var tykk tåke i området hele dagen og helikopter kunne derfor ikke hente turisten.

Sør-vest politidistrikt organiserte leteaksjonen. Turisten ble båret ned den bratte fjellskråningen og sikret med tau i tilfelle noen skulle skli eller noe annet kunne inntreffe.

  • Der damen skadet seg var det ulendt terreng. Vi var nede på parkeringsplassen ved 19.30-tiden og like etterpå kom Luftambulansen. Da hadde det heldigvis lettet noe slik at helikopteret kunne lande på parkeringsplassen. Båren med pasienten ble fraktet inn i helikopteret og det tok av nokså omgående, for de hadde fått et nytt oppdrag, sier Tjørhom.

Turisten var en dame på cirka 50 år. Hun var sammen med mann og datter på turen. Lørdag var det så mye tåke i området at det var ikke mye turistene fikk se og oppleve denne dagen.

Arvid Tjørhom takker sine medlemmer for innsatsen.

Foto: Her ser vi de fire lredningsmannskapene, Håvard Tjørhom, Espen Omlid, Gaute Tjørhom og Torger Åge Sinnes, som var med på aksjonen å få den tyske damen ned sammen med Arvid Tjørhom. .

.

Letemannskapet måtte bruke tau for å sikre da de bar kvinnen ned den bratte fjellsiden.

Annonse

Den tyske damen ble fraktet til Universitetssykehuset i Stavanger. Alle foto: Arvid Tjørhom.