Home>Front>Døgnåpen butikk i Omlid
Et bilde som inneholder tekst, person, innendørs Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet

Døgnåpen butikk i Omlid

Lørdag tar nærbutikken i Omlid i bruk ny og moderne teknologi. Det betyr at man kan handle der døgnet rundt. Når det passer deg, uten betjening. Litt mer bryderi når du er alene, med kode for å komme inn og strekkode fra handlelappen for å komme ut.

Når du kommer til låst dør, etter stengetid, må du bruke bankkort og kode på utsiden av døren for å komme deg inn. På utsiden er det god informasjon, både på norsk, engelsk og tysk.

Så finner man de varene som er ønsket og legger i handlekurven.

Foto: Tone Kvinen prøver strekkodesystemet og får hjelp av Gunn Siri Ousdal.

Et bilde som inneholder tekst, person

Automatisk generert beskrivelse

Ole Christian Liland hos Carlsen Elektro har levert anlegget.Her ved inngangsterminalen på utsiden.

Deretter går du til en automat hvor du kjører alle varer gjennom med strekkode. Dette er et system som er kjent for de fleste som handler i større dagligvarebutikker. Etterpå betaler man, og for å komme ut må du bruke strekkoden fra kvitteringslappen for at døren skal åpne seg.

Annonse

Skal du åpne skapet med tobakk og/eller medisiner, må du ha registrert et finger-strekkodeavtrykk for å åpne dette skapet.

Over 20 kameraer er montert i butikken, så her kan den som har hjemmevakt følge hvert skritt man tar, hvis det er ønskelig. Alarmer er lagt opp. Kassen blir overstyrt via mobiltelefonen.

Øl-skapet er foreløpig låst uten betjening. Sirdal kommunestyre må avgjøre om de kan selge alkohol uten betjening. Dette kommer opp i kommunestyret i september.

Et bilde som inneholder tekst, person, mann, innendørs

Automatisk generert beskrivelse

Gunn Siri Ousdal viser tobakk og medisiner i låsbart skap.

Denne investeringen har kostet Omlidbutikken nesten en million kroner inklusive merverdiavgift. De har en årlig omsetning på litt over fire millioner kroner.

  • Med en liten betjening, er vi mer sårbare ved sykemeldinger og annet fravær. Det er ikke så lett å finne nye medarbeidere i en fart, sier Gunn Siri Ousdal, daglig leder i Omlidbutikken, til Sirdalmedia.

Ifølge Ousdal håper hun denne investeringen er mer fremtidsrettet. Gir et bedre tilbud til kundene, hvor butikken blir mer tilgjengelig døgnet rundt.

Med sine godt over to årsverk, holder de åpent til klokka 1900 på fredager og klokka 1800 de øvrige dagene, unntatt søndag. Nå kan man handle på en søndag også hvis det er ønskelig.

  • Dette er et konsept for små butikker i utkantene som er kommet for å bli med i den skjerpede konkurransen, sier Ousdal.

Det vil alltid være en bakvakt som kundene kan ringe til, dersom det oppstår problemer av noe slag mens de handler alene. Bakvakten kan da koble seg opp og se hvilke problemer det er via kameraene på mobiltelefonen.

Åpningen av den moderne butikken skal feires med trekkspill og slåttedemonstasjon med langorv. I tillegg er Home of Bahati der med loddbøker og salg av kaffe og kaker.

Et bilde som inneholder tekst, gul

Automatisk generert beskrivelse

I dette skapet med tobakk og medisiner må du være 18 år. Da må du registrere deg med et fingeravtrykk for å åpne.