5 Div. Avd 1. Tonstad – Eiger2  4-0 (0-0)

2-0 (61) Geir Josdal

Annonse

3-0 (73) Geir Josdal

4-0 (76) Geir Josdal

Vårsesongens siste seriekamp for Tonstad gikk av stabelen mot Eiger2 i pøsende regnvær på Tonstad stadion fredag kveld. Det var hjemmelaget som fortjent halte i land seieren etter en forrykende 2 omgang.

De første fem minuttene av kampen så er det bortelaget som eier ballen, men etter hvert så kommer TIL inn i kampen. Tonstad skulle så og si dominere den fullstendig, selv om målene lot vente på seg.

Første store mulighet fikk TIL ved et godt slått frispark av Sondre Gyland som keeper redder mesterlig etter at kvarteret er spilt.

Like etterpå er Sondre på dribleraid i motstanderens boks. Han blir klart felt innenfor 16 meteren, til og med på bortebenken så innrømmer de at dommer burde blåst for straffe, men min tidligere sambygding og Hidravas, Svein Axel «Boa» Johannessen, lot være å blåse i fløyta.

Tonstad ruller opp på høyresiden etter 21 minutt ved Marius Kvello som legger inn til Håvard Sinnes Haughom, som dessverre blåser ballen over i fra god posisjon.

Tonstad skulle få en god mulighet til i første omgang ved Geir Josdal som skyter like utenfor i fra skrått hold. Dermed ebber den første omgangen ut uten scoringer, men de skulle komme etter en liten pause ute i regnværet.

Ti minutter ut i andre omgang så er Sondre Gyland på raid igjen inne i boksen til Eiger2. Nok en gang ble han lagt i bakken, og denne gangen blåste «Boa» i fløyta. Straffen setter Sondregutten selv kontant i nettmaskene.

Nå spiller TIL virkelig flott fotball. Det ene angrep etter det andre rulles opp, og spesielt kaptein Ole Asbjørn Liland strør rundt seg med krempasninger til sine medspillere som virkelig går på de rette løpene.

61 minutt, Sondre Gyland er på runddans i motstanderens felt. Han får sendt ballen videre til Steffen Kvello som finner Geir Josdal inne foran målet, og Geir setter ballen kontant i nettet i fra 3 meter.

Bytte 65 minutt, ut Kristian Aasbø, inn Benjamin Dåvang.

Bytte 70 minutt, ut Carl Magne Fintland, inn Aron Moen Kvinlaug.

I det 73 minutt så vinner Ole Asbjørn ballen langt inne på egen halvdel- Han tar den med seg noen meter fremover før han sender den ut på venstre side til Sondre Gyland som fosser ned mot dødlinjen, og helt nede ved dødlinjen slår han ballen ut til Geir Josdal som setter ballen i mål fra 5 meter.

Kvarteret før slutt så er det midtstopper Kristian Tjomlid som slår en perfekt bakromspasning til Geir Josdal, Josdalexpressen kopler inn turboen og spurter i fra en heseblesende midtstopper, ut kommer keeper rusende, dette ser Josdølen som perfekt lobber ballen over bortelagets sisteskanse i fra 20 meter og inn i nettet. Dermed er et ekte hat trick i boks i løpet av 15 små minutter.

Tonstad gjør et par bytter i det 79 og 82 minutt da Sondre Gyland gir sin plass til Runar Ousdal, og Geir Josdal viker plassen sin for Christof Mattern.

Da ble fasiten etter seks spilte seriekamper på hjemme-bane denne våren; 5 seire – 1 uavgjort – 0 tap, og 29-12 i målforskjell.

I denne kampen jobbet hele laget bra, i de bakre rekker har Tonstad full kontroll, og det ender med at «Nullen» holdes for første gang denne sesongen. Fremover på banen sitter det etter hvert meget bra, og da spesielt i den siste omgangen. En jury kåret i kveld kaptein Ole Asbjørn Liland til beste spiller.