Home>Front>Ikke sprekt sommerbesøk
Front Nyhet

Ikke sprekt sommerbesøk

Denne sommeren har det ikke vært sprekt med besøkende i sommerparken vår, sier Øystein Tjørhom, daglig leder for Sirdal Sommerpark og Høyt & Lavt anlegget i Tjørhomfjellet, til Sirdalmedia.

Det er nesten halvering av besøkende hittil i sesongen, sammenlignet med fjoråret. Nå nærmer det seg 1.700 besøkende, mens det var over 3.000 til samme tid i fjor. Overnattinger i leilighetene er heller ikke bra, men noenlunde på samme nivå som fjoråret.

Tjørhom har sjekket med flere som driver parker a la Tjørhomfjellet, og der kan de melde om like svakt besøk. I år ser det ut for at parkene ved de store byene har fått mest besøk.

  • Nå er det bare å håpe at utviklingen kan snu mot slutten av ferien og at høsten kan ta seg opp med flere besøkende, sier Tjørhom og legger til at været har heller ikke spilt på lag så langt i sesongen.

Tjørhom tror også den personlige økonomien til de enkelte familier spiller inn, med de dramatiske prisøkninger som har vært denne våren. Økte renter, strømregninger og drivstoff, sammen med økte matpriser, spiller selvsagt inn. Dessuten har det vært lite hyttefolk denne sommeren.

  • Vi har 10-12 ekstra sommervikarer dette året, og de kjeder seg i perioder med lite besøkende og aktivitet i parken, sier Tjørhom.

Foto: Wendy Dalgliesh venter på godkjennelse for å ta i bruk den store trampolinen.

Frisbeebanen er klar for bruk ved stolheisen, sier Wendy Dalgliesh.

Annonse

Sirdal Sommerpark kan denne sommeren by på mange nye og spenstige aktiviteter. Juving i Dorgefossen er den mest spektakulære aktiviteten i sommer. Denne aktiviteten tilbys fra onsdag til søndag. Det foregår i kulpen nedenfor Dorgefossen, med opplæring i sklie, hopping og rappellering. For å delta på dette må en være minst 13 år.

I år er det etablert frisbeegolfbane. Den er montert i området ved stolheisen. Har du eget utstyr er det gratis. Leie gir muligheter for tre sett.

En kraftig trampoline er fortsatt på vent og ikke tatt i bruk. Den må godkjennes av Jernbanetilsynet før bruk, men det har foreløpig ikke skjedd. Derfor kan den ikke brukes ennå.

Ellers er det gode muligheter for å bruke alt utstyret i Høyt & Lavt, der Ziplines er blant de mest populære aktiviteter.

Da er det bare å håpe på bedre vær, slik at Sommerparken, sammen med vannparken, kan bli noe mer flittig brukt.