Home>Front>Lite hyttefolk – mer turister
Et bilde som inneholder gress, person, utendørs, stol Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet

Lite hyttefolk – mer turister

Denne sommeren har det vært svært lite folk i hyttene så langt i ferien, sammenlignet med de to foregående korona-årene. Turistene er mer tilbake på veiene. Spesielt utlendingene. Overnattingssteder melder om varierende besøk. Det samme gjør spisesteder.

Haugen Hytteutleie & Camping har hatt en bra sesong så langt. 276 innsjekkinger ble registrert i juni, enten det var bobiler, telt eller leie av hytter. I 2018 var det 239 innsjekkinger på samme måned.

  • En bra fremgang. Juli ser også lovende ut, sier Anita Haugen. – De fleste turister som overnatter skal til Kjerag. Enten kommer de fra Preikestolen og Trolltunga, eller de skal der etterpå.

Foto: Svensker på camping på Haugen, fra venstre Clara og Fredrik Sæll med datteren Ronia. Mandag besøkte de Kjerag og tirsdag var det bading i Nessetfossen.

Et bilde som inneholder tekst, person

Automatisk generert beskrivelse

Anita Haugen er fornøyd med besøket så langt i sesongen.

Haugen har 13 hytter til utleie. For telt er det ubegrenset og ingen bobiler er avvist så langt.

Tyskland topper turiststatistikken og så følger Norge, Nederland, Danmark og Sveits.

Annonse

Ellers har det vært besøk fra Slovakia, Kasakhstan, Latvia, Canada, USA, Australia, Irland, Skottland, Polen, Spania, Tsjekkia, Frankrike, Finland, Østerrike og Belgia for å vise bredden på turister som har besøkt Øvre Sirdal og Kjerag denne sommeren.

Anita Haugen har også servering av pølser og hamburgere, lettere måltid, i perioden fra klokka 1400 – 1900.

Et bilde som inneholder kjøkken, innendørs, mat, person

Automatisk generert beskrivelse

Frode Helberg er fornøyd med besøket så langt i juli.

Slottet

  • Besøket i juli, har vært bedre enn forventet. Vi har hatt åpent hver dag og vi har ikke hatt mindre enn 100 gjester daglig, sier Frode Helberg som leder Slottet restaurant på Sinnes, sammen med Anders Berg Marcussen.

Helberg anbefaler gjestene å booke plass på forhånd. Det gjør det lettere med planlegging av mat og ansatte. I helgene er det såpass god pågang at minst 100 blir avvist og får ikke plass.

  • Gjestene kommer hovedsakelig fra Rogaland og Agder. Svært lite turister fra utlandet som kommer innom, sier Helberg. – Vennegjenger og familier som vi gjerne drar kjensel på fra tidligere besøk.

Da vi besøker Slottet tirsdag er det booket 60 gjester. Den største utfordringen er å få tak i medarbeidere, fagfolk innen kokkefaget, servitører og oppvaskhjelp. Helberg sier det er et godt team på «huset» nå, men han kunne ønsket å utvide slik at en kan bruke mer lokalmat og medarbeidere med kunnskap om vin.

Et bilde som inneholder fjell, himmel, person, utendørs

Automatisk generert beskrivelse

Brødrene Wølstad fra Sunde i Stavanger på lunsjbesøk på Slottet, fra venstre Martin og Oddvar.

Simen Berge klager over lite besøk hittil i sommer ved Sirdal Høyfjellshotell.

Høyfjellshotellet

  • Vi har hatt en svært rolig sommer. Belegget har vært omkring 17 – 20 prosent i juni og juli. Det er ikke mye å skryte av, sier Simen Berge, daglig leder ved Sirdal Høyfjellshotell.

Berge har ikke noen forklaring på det lave besøkstallet. Været er nok en medvirkende årsak. De siste dagene har det tatt seg noe opp, spesielt med utlendinger. August ser bedre ut med forskjellige arrangementer.

Sageneset og Tonstadli

Sageneset Feriesenter melder også om en varierende sommer. Det skifter mye daglig med bobiler, hytteleie og telt. Johan Eiane forventer mer besøk i august. Da skal det være tre festivaler. Den tradisjonelle dansefesten og to motorsykkeltreff.

Aslaug Nord-Varhaug ved Tonstadli Feriesenter melder også om bedre besøk i år enn de to foregående sommerne. Det gjelder bobiler, hytteutleie (6 hytter) og camping med telt.

Mindre hyttefolk

Geir Helge Tjørhom, daglig leder ved Joker Sinnes, eller GPèn som det heter på folkemunne, registrerer også god trafikk med turister. Hyttefolk er nok mindre av så langt i sommersesongen. Han kan ikke klage på handelen. Mange utlendinger leier hytter og handler daglig i butikken.

Ellers er det pågang for fylling av el-biler. Mandag registrerte han også at en motorsykler var ved pumpene og fylte på med el-lading.

Tormod Ousdal ved Sirdal Bilberging har det alltid travelt. Ingen alvorlige uhell, men jevnt over motorfeil av et eller annet slag. Ved tekniske feil må bilene kjøres til verksted. Det blir daglig noen turer til Stavanger med bilene.

Yngve Bjørn Søyland, leder av Sirdal Fjellgolf, har merket litt mindre besøk denne sommeren. Skal du spille golf eller fotballgolf, er du avhengig av godt vær. Det har ikke vært det beste denne våren og sommeren så langt. Men sist helg var det nesten fullt belegg på banen.

Et bilde som inneholder tekst, person, mann

Automatisk generert beskrivelse

Travelt med bilberging for Tormod Ousdal.