Home>Front>Lokale deltakere i Blink22
Et bilde som inneholder utendørs, tre, person, gress Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet Sport

Lokale deltakere i Blink22

Målet for Blink22 er å komme til finalene i både langrenn og skiskyting, sier Marius Nygård Fidjeland (16) i Sirdal Skilag før neste ukes konkurranser. Fredag er det kvalifiseringer og lørdag finaler i Sandnes sentrum.

  • Gevær på ryggen ?
  • Ja, fredag blir første gang jeg stiller med gevær på ryggen i en konkurranse. Litt uvant. Før 16 år har dette ikke vært lovlig, geværet har ligget på standplass. Nå må jeg bære det 4,7 kilo tunge geværet med meg hele tiden, svarer Marius.

Han er elev ved Sirdal Videregående skole på Tonstad og skal til høsten opp i 2. klasse. Marius er godt trent og har de siste ukene trent 20 timer pr uke. Fredag hadde han en treningsøkt på to timer, eller 40 kilometer på rulleski, fra Fidjeland til Lortabu på fylkesvei 450 Hunnedalsveien.

Foto: Marius Nygård Fidjeland fra Sirdal Skilag skal delta i flere øvelser under Blink22.

Løypa i Sandnes sentrum som skal benyttes under Blink22.

Under Blink22 er det flere deltakere fra Sirdal som skal delta i de aldersbestemte klasser.

Marius Nygård Fidjeland, Sirdal Skilag får ei travel helg. Han starter torsdag i 25 kilometer klassisk langrenn på Ålgård. Fortsetter fredag med en kilometer fri i langrenn, klasse 16-17 år. Så blir det skiskyting sprint.

Annonse

Johan Sinnes (G 13) fra Sirdal Skilag skal onsdag være med i Lysebotn opp. I den aldersklassen gås det to kilometer, og de starter da to km nedenfor målområdet. Han er den eneste som deltar fra Sirdal. Fredag starter han i skiskyting G 13-14. Der blir også Sverre Bøgwald Karoliussen fra Sirdal Skilag med. Ingvild Nygård Fidjeland, Sirdal Skilag starter i J 15-16.

Ellers blir Johan Tjørhom, Sirdal Skilag, med i klassen M 18-19, Mathias Hegre, Sirdal Skilag i M 20-22 og Erlend Oskar Risnes, Tonstad IL M 20-22.

Fredagens løp er prolog eller kvalifisering til lørdagens finaler.

Et bilde som inneholder himmel, utendørs, person, hjelm

Automatisk generert beskrivelse

Marius Nygård Fidjeland gleder seg til konkurransene i Blink22.